Zafer! Eyüp’e soruşturma izni çıktı

Hep yenilecek, üzülecek, hayal kırıklığına uğrayacak değiliz ya, biraz da bizim zaferlerimiz olsun. Zararsız, küpeli, aşılı köpekleri, son derece kötü yöntemlerle, boyuna, kilosuna bakmadan iğneler...

Hep yenilecek, üzülecek, hayal kırıklığına uğrayacak değiliz ya, biraz da bizim zaferlerimiz olsun.

Zararsız, küpeli, aşılı köpekleri, son derece kötü yöntemlerle, boyuna, kilosuna bakmadan iğneler atarak toplayan, birçoğunun ölümüne neden olan Eyüp Belediyesi önünde az beklemedik.
Sessiz dostların sesi olmak için az çaba harcamadık.
Durmadılar, devam ettiler, yılmadık, biz de karşılarında durduk.
Eyüp Belediyesi’nin sokak hayvanlarını toplama işlemlerine karşı; yasayı ihlal ettikleri gerekçesi ile yapmış olduğumuz şikayete, Eyüp Kaymakamlığı’nca soruşturmama kararı verildi.
Bu talihsiz karar karşısında yılmadık.
Başkanı olduğum HAÇİKO Derneği adına yönetim kurulu üyemiz avukat Serdar Uluç önderliğinde derneğimiz davanın peşini bırakmadı.
HAÇİKO ile birlikte İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Hayvanlara Adalet Derneği ve Adana Barosu da başvurularını yaptı. Ve sonuç; bu ülkede öyle elini kolunu sallaya sallaya, kafana estiği gibi, “Ben yaptım oldu” diyerek sokaktaki canların canına, güvenliğine, huzuruna kast edilemeyeceği anlaşıldı.
Eyüp Kaymakamlığı’nın kararına tarafımızca itiraz sonuçlandı ve Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanlarına soruşturma izni kararı verildi.
Tabii burada toplama işlemini yapan, emirleri uygulayanlar kadar kararı verenler de sorgulanmalı.
Biz sokak hayvanlarının hakları adına kazandığımız bu zaferi çok önemsiyoruz.
Umarım örnek alınacak, yetkilileri ileride yapacakları benzer zulümlerden caydıracak bir sonuç çıkar soruşturmadan.
Takipte olacağız ve ben bu köşeden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim. Şifalı sularımızı tanıtabiliyor muyuz? Musluktan akan suyu içmenin keyfini yaşamak var ya, müthiş bir şeymiş.
Kana kana i&ccedi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 50 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 181 Okunma Kedili yolcuya öncelik verilir mi? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma Boğaziçi mi konservatuvar mı? 04 Nisan 2024 | 105 Okunma Hiç vegan odada kaldınız mı? 02 Nisan 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar