Yeni yıla yeni film

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ömür Gedik'in bugünkü (29.12.2022)''Yeni yıla yeni film'' başlıklı yazısı.

Yeni yıldan beklentilerimizi sıraladığımız şu günlerde ilk sıralara oturan bir filmden söz edeceğim size.

2023’ü hem gülerek hem de umutla, sevgiyle karşılamamızı sağlayacak ve bakış açımızı değiştirecek bir film giriyor yarın vizyona: “Dikkat Köpek Var”.
Aynı adlı YouTube dizisini hatırlayanlar vardır.
O dizi ile nasıl bir bağlantısı olduğu filmin sürprizlerinden, izleyince göreceksiniz.
Filmin hem yapımcı hem de başrol oyuncusu Nusret Toplar sağlam bir hayvansever.
Kendisiyle 25 Aralık Yenikapı Mitingi’nde tanıştım ve sonrasında uzunca sohbet ettik.
Hayvan sevgisini aşılayan, yasaklı ırklarla ilgili çok doğru mesajlar veren filmin en önemli özelliklerinden biri bu mesajları komedi ve aksiyonla harmanlayarak, izleyenleri eğlendirerek veriyor oluşu.
Özellikle genç izleyici söz konusu olduğunda bunun şahane bir yöntem olduğunu söylemem gerek.
Yapımcılığını Nussi Production’ın üstlendiği, senaryosunu Memet Güzelbeyoğlu ve Caner Yalçın’ın yazdığı filmin yönetmenleri Ece İşbilen Dağ ve Deniz Cem Dağ.
Ödüllü eğitimli köpek ‘Bal’, gizli polis teşkilatı ve sürpriz karakterlerin suç örgütünün peşine düşme maceraları absürt komedi ve yeni nesil aksiyonla perdeye yansıyor. Nusret Toplar’ın her kelimesinin altına imza atabileceğim cümlelerini sizlerle paylaşıyorum:
“Biz ilk yaptığımız YouTube projemizde hayvan hakları hassasiyetimizi dile getirerek, kadına şiddet, geri dönüşüm gibi konulara da değinmiştik. Sinema filmimizde -pek doğru bulmasak da bu terimi- ‘Yasak Irk’ konusuna değinmek istedik. Köpeğin ırkına, boyuna, duruşuna değil de eğitimine, yetiştirilme biçimine bakılması gerektiğinin vurgusunu yapıyoruz. Ne yazık ki hâlâ sıkça gerçekleşen köpek dövüşlerinin altını çizdik. Hayvanlara karşı yapılan şiddete sessiz kalmamızın mümkün olmadığını belirttik. Son günlerde sokak hayvanları ve barınaklarla ilgili yaşanan tatsızlıklara filmimiz bal gibi gelecek.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültür Yolu başlıyor 28 Mart 2024 | 66 Okunma Metin’den cep telefonuna yasak 26 Mart 2024 | 140 Okunma Ressam Sharon 21 Mart 2024 | 92 Okunma Köpeğiniz bu filme bayılacak 19 Mart 2024 | 66 Okunma Bu kadınlar bir harika 14 Mart 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar