Transfobik podcast’e Spotify eleştirisi

Elon Musk ve Alex Jones ile o unutulmaz röportajları yapmış olan ünlü podcast sahibi Joe Rogan’ın 100 milyon dolar transfer ücretiyle Spotify’a geçmesi hayli konuşulmuştu.

Elon Musk ve Alex Jones ile o unutulmaz röportajları yapmış olan ünlü podcast sahibi Joe Rogan’ın 100 milyon dolar transfer ücretiyle Spotify’a geçmesi hayli konuşulmuştu.

11 yıllık bir geçmişi ve rekor izlenmeleriyle dünyanın en popüler podcast’i “The Joe Rogan Experience” Spotify’a geçtiği gün, Spotify’ın değeri 31 milyar dolardan 35 milyar dolara fırladı.

Bu transferle büyük kâr sağladılar yani.

1 Eylül itibarıyla 1500 bölümden oluşan bu seri Spotify’a açılmaya başladı.

Serinin tamamı yıl sonuna kadar tümüyle YouTube’dan kalkmış ve sadece Spotify’a özel hale gelmiş olacak.

Joe Rogan “Asla Spotify’ın çalışanı olmayacağım, aynı ekiple, aynı işleri yapmaya devam edeceğim” dese de Spotify tarafında kazan kaynamaya başladı bile.

Spotify çalışanları ırkçı, seksist ve transfobik buldukları Joe Rogan podcast’inin editoryal anlamda denetlenmesi ve gerektiğinde bazı bölümlerinin yayından çıkarılması, bazılarından önce ise izleyici için uyarılar konulması gerektiğini söylemeye başladı.

Bu taleplerin bir kısmı Spotify tarafından kabul edildi ve uygulanmaya başladı bile.

Ancak Spotify’ın “Biz karışmayız” dediği bazı durumlar için Spotify çalışanları ısrarcı olmaya devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Köpeğiniz bu filme bayılacak 19 Mart 2024 | 32 Okunma Bu kadınlar bir harika 14 Mart 2024 | 105 Okunma Balıkesir’in mutlu patileri 12 Mart 2024 | 148 Okunma Köpeğe mirasa alkış 07 Mart 2024 | 135 Okunma 2030’da et tüketimi farklı olacak 05 Mart 2024 | 166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar