Teoman ve Jim Morrison

Hürriyet gazetesi yazarı Ömür Gedik 'Teoman ve Jim Morrison' başlıklı yazısını kaleme aldı. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezuniyet tezimi Amerikalı The Doors grubunun solisti Jim Morrison üzerine yazmak istediğimde bölüm başkanımız Prof. Dr. Cevza Sevgen hayli kızmış ve tek kelime...

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezuniyet tezimi Amerikalı The Doors grubunun solisti Jim Morrison üzerine yazmak istediğimde bölüm başkanımız Prof. Dr. Cevza Sevgen hayli kızmış ve tek kelime ile “Olmaz” demişti.  

O zamanlar, gece gündüz The Doors dinliyor ve Jim Morrison’a hem bir rock solisti hem de bir ozan olarak adeta tapıyordum. 
Tezi yazabilmek için bir ara formül yaratmalıydım. 
Cevza Hanım’a tekrar gittim ve “Hocam izin verin tezim Jim Morrison ve William Blake karşılaştırması olsun, bakın şahane bir tez yazacağım, severek, isteyerek ve çok çalışarak” dedim. 
Cevza Hanım’ı tanıyanlar bilir, sert görüntüsünün ardında pamuk gibi kalbi vardır. 
Tezin içine bir İngiliz şair sokmamın da etkisiyle Jim Morrison’ı kabul ederek bana hayatımın hediyesini verdi. 
Ve ben şiirlerle şarkıları buluşturan Jim Morrison’la uzun bir yolculuğa çıktım.  
Bunu neden anlatıyorum... 
Teoman’ın son albümü “Ben, Zargana, Deus Ex Machina”yı dinlerken Jim Morrison’a tekrar uzandım. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ege’nin iki yakasını birleştiren oyun 25 Nisan 2024 | 160 Okunma Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 281 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 186 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar