Napolyon yükseliyor Marvel düşüşte

Hürriyet yazarı Ömür Gedik bu hafta 'Napolyon yükseliyor Marvel düşüşte' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Sezonun filmleri belli oldu: “Napolyon” ve “Açlık Oyunları” serisinin son filmi “Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı”. 

Amerika’da ne oluyorsa, bir süre sonra bizde de aynısı oluyor. 
“Açlık Oyunları”, Kuzey Amerika’da 29 milyon dolar kazanarak zirvedeki yerini korurken, toplam hasılatını 98 milyon dolara çıkardı. 
Bizde geçen hafta vizyona giren “Napolyon” ise gişenin ikinci sırasına yerleşti.  
Filmin başrolü şahane bir oyuncu olmasının yanı sıra vegan, çevreci ve hayvan hakları savunucusu olmasıyla da benim en favorilerimden olan, izlemeye doyamadığım Joaquin Phoenix. 
“Dünyada tek bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu” cümlesini hiç unutmadığımız Napolyon’un sıradan bir askerden Fransa’nın başına geçmesini anlatan Ridley Scott imzalı filmin 200 milyon dolarlık dev bütçesi malumunuz.
Scott, bu bütçeye yakışan bir filme imza atmış, her dakikası Oscar için “Ben buradayım” diye bağırıyor.
Zamanı gelince bolca bahsedeceğiz.
İyilerden söz ettim, bir de hayal kırıklığı bırakayım buraya...
Marvel Evreni’nin en kötü gişe performansına imza atan “The Marvels”. 
İnsanlar, özellikle de yeni nesil artık bu evrenden sıkıldı sanırım, cazibesine dayanılmaz bir film gelmedikçe bu düşüş devam edecek gibi duruyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ege’nin iki yakasını birleştiren oyun 25 Nisan 2024 | 160 Okunma Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 281 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 186 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar