Küba’da kanser aşısı

Geçen yıl Türk Hava Yolları’nın yeni hat açılışıyla Küba’ya gittiğimde bunun nedenini öğrenmiştim.Bildiğiniz üzere ABD yönetimi yıllarca Küba’ya ambargo uyguladı.1961...

Geçen yıl Türk Hava Yolları’nın yeni hat açılışıyla Küba’ya gittiğimde bunun nedenini öğrenmiştim.
Bildiğiniz üzere ABD yönetimi yıllarca Küba’ya ambargo uyguladı.
1961 yılında başlayan ambargo, 1963 yılında ABD’nin ülkeyle finansal işlem yapmasını yasaklamasıyla daha da içinden çıkılmaz hâl aldı.
Uzun süre devam eden bu süreçte Küba, gelişmiş ülkelerin ilaç dahil hiçbir şeyinden faydalanamayınca zorunluluklar doğdu tabii. Bu yoksunluğun Kübalı doktor ve bilimadamlarını kendi yöntemlerini keşfetmeye, uygulamaya ittiğini anlamak zor değil.
Son dönemde gündemde olan kanser aşısının arka planında da işte bu mecburiyetten doğan gelişmeler yatıyor.
Doktorlar kesin çözüm ya da mucize demese de bu aşıyı yaptıranların olumlu geri dönüşleri yok değil. THY direkt uçuşla Küba imkanı da sunduğundan, ülkemizden pek çok kişi bunu daha rahat denemekte.
Arif Sağ da işte onlardan biri.
Kanser aşısı için Küba’ya giden Arif Sağ umarım bu çok bilinmeyenli aşıdan maksimum fayda sağlar ve sağlığına kavuşur. Arif ağabeye büyük geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.
Yine de bir uyarı.
Kanser çok ciddi bir hastalık ve bu hastalığın yarattığı ekonomi de büyük. O yüzden iyice araştırıp, doktorunuza danışmadan hemen Küba’nın yolunu tutmayın derim. Boğaziçi Filarmoni’ye merhaba Boğaziçi Üniversitesi’nde en önemli eğitimi, okuduğum bölüm kadar okula adım attığım ilk gün kaydolduğum Müzik Kulübü’nde almışımdır.
Taş Oda, solisti olduğum orkestram, çok sesli rock korosu Mavi Topluluk, okul hayatımın hep en güzel yerindeydi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 59 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 281 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 185 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 188 Okunma Kedili yolcuya öncelik verilir mi? 09 Nisan 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar