Köpekler dost mu, düşman mı?

Hürriyet yazarı Ömür Gedik bu hafta 'Köpekler dost mu, düşman mı?' başlıklı yazısını kaleme aldı. 6 Şubat depreminde Meksika’dan gelen arama kurtarma ekibinde yer alan can dostumuz Proteo, arama çalışmaları sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. 

6 Şubat depreminde Meksika’dan gelen arama kurtarma ekibinde yer alan can dostumuz Proteo, arama çalışmaları sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. 

Meksika, kahraman ilan edilen Proteo’nun heykelini dikti ve onu ölümsüzleştirdi. 
Proteo’ya bir başka saygı duruşu da ne mutlu bize ki, Çanakkale’den geliyor.
İsmi, yeni açılacak can dostlar parkında yaşayacak. 
Çanakkale Belediyesi, yeni yapılacak parkın adının Proteo Can Dostlar Parkı olduğunu açıkladı.
Köpeklerin düşmanımız değil, en iyi dostumuz olduğunu bir kez daha hatırlamamız gereken günlerden geçerken, Proteo’yu ben de minnetle, sevgiyle ve özlemle anıyorum. 

Alkışlar Türkan Şoray’a

“Selvi Boylum Al Yazmalım”dan yola çıkılarak hep soruldu, tartışıldı; sevgi aşk mıydı, iyilik miydi, dostluk muydu, emek miydi? 
İnsanın vicdanı, aklı “Emektir” demek istiyor, filmlerde, hikâyelerde de emek kazanıyor ama gelin görün ki en çok alkışı da aşk alıyor. 
“Selvi Boylum Al Yazmalım” filminde sevginin emek olduğuna karar verip final sahnesinde Kadir İnanır’la yollarını ayıran Türkan Şoray, İnanır’la yıllar sonra Adana Altın Koza Film Festivali’nde bir araya geldi. 
Salondan kopan ne uzun, ne coşkulu, ne tutkulu bir alkıştı öyle... 
Bir o kadar alkışı da Türkan Şoray’ın konuşması aldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ege’nin iki yakasını birleştiren oyun 25 Nisan 2024 | 160 Okunma Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 281 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 186 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar