Kara Melek unutulmayacak

Kundaktaki bir bebek gibi sargılar içindeyken acılara dayanamayıp dünyaya veda ettiği, melek olduğu gün Kara Melek koydum adını. Dört ayağı ve kuyruğu minnacık bedeninden ayrılmışken bile o kadar sevgi dolu...

Kundaktaki bir bebek gibi sargılar içindeyken acılara dayanamayıp dünyaya veda ettiği, melek olduğu gün Kara Melek koydum adını.


Dört ayağı ve kuyruğu minnacık bedeninden ayrılmışken bile o kadar sevgi dolu bakıyordu ki dünyaya.
Kötülük görmüştü insanoğlundan ama kötülük yoktu güzel bakışlarında.
Kara Melek dünyaya veda etti ama arkasında tek yürek olmuş bir ordu bıraktı.
Sadece hayvanseverlere değil siyasilere de söz ettirdi kendisinden.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yenikapı Mitingi’nde hem Adalar’da faytonları yasaklayacağını
açıkladı hem de yasa tasarısının hayvan hakları lehine değişeceğinin sözünü verdi.
Yıllardır yasa değişikliği için çırpınan, yazan, çizen, kapı kapı dolaşan, oradan oraya yönlendirilen bizler, en tepeden gelen bu açıklamayla mutlu olduk, umutlandık.
Sonsuz teşekkürler.
Hayvana şiddete hapis cezası (alt limiti mutlaka iki yıl olmalı) söz verildiği gibi kısa süre sonra çıkacaksa bunda Kara Melek’in etkisini inkar edemeyiz.
Yıllar sonra da hatırlanacağına şüphe yok.
Gittiğin yerde rahat uyu güzel yavrucak, kısacık ömründe çok kötülük gördün ama Türkiye’de hayvan hakları mücadelesi sürecinde her zaman hatırlanacak önemli bir sembol oldun. Sezen Aksu: İçimdeki katille tanışıyorum Sezen Aksu aradı.
Bayramda Kara Melek haberi ve onun sargılar içindeki fotoğrafıyla yıkılan, ağlayan pek çok insan gibi üzgün ve bitkindi.
“Ömür lütfen söyle, kendimi kapadım, çok fazla dışarı çıkmıyorum ama bu olay için ne istiyorsan yapmaya, nereye gel diyorsan gelmeye, maddi, manevi ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” dedi.
Sağ olsun, var olsun, her konuşmamızda, buluşmamızda hayvan hakları konusundaki müthiş desteğini yineliyor, hissettiriyor.
O da pek çoğumuz gibi ciddi hapis cezaları i&c...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 44 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 281 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 185 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 188 Okunma Kedili yolcuya öncelik verilir mi? 09 Nisan 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar