İstanbul Müzik Haftası başlıyor

“Hayaller ve hayatlar...” denince üzülüyorum. Ama bir de “hayaller ve mutluluklar” var..Erdal Bozkuş’unki ikincisinden. Atlantis Yapım’ın sahibi olan Erdal Bozkuş, yıllardır İstanbul’da bir müzik...

“Hayaller ve hayatlar...” denince üzülüyorum.


Ama bir de “hayaller ve mutluluklar” var..
Erdal Bozkuş’unki ikincisinden.
Atlantis Yapım’ın sahibi olan Erdal Bozkuş, yıllardır İstanbul’da bir müzik festivali gerçekleştirmenin hayalini kuruyordu.
İstanbul’da moda haftası, film haftası vardı da, koca şehrin yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getirecek, panellerle zenginleşen kapsamlı bir müzik haftası, bir popüler kültür festivali yoktu çünkü.
Artık var ama.
Atlantis Yapım ve SM Production işbirliğinde düzenlenen Fizy İstanbul Müzik Haftası, 18-23 Eylül arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşiyor.
Benim de 21 Eylül’de sahne alacak olmaktan mutluluk duyduğum konser serisinde Teoman, Athena, Selda Bağcan, Mor ve Ötesi, Kenan Doğulu, Emre Altuğ, Edis, Ayhan Sicimoğlu, Bülent Ortaçgil, Kruder & Dorfmeister gibi yerli-yabancı pek çok önemli isim var.
“Müzikten daha fazlası” sloganıyla yola çıkılan müzik haftasında, izleyiciler panellere de ücretsiz katılabilecek.
Konserler hafta sonu daha yoğun... İlk panel ise 18 Eylül salı günü Kent ve Müzik başlığı altında.
Şehrin müzikle dolu bu şahane festivalinde buluşmak üzere... İnsan yemeye kıyamaz Bir marka yaratmaya niyeti olanlar Petit Beurre’yi örnek almalı.
Basit bir bisküvi deyip geçerdik, meğer ne ince düşüncelerin, ne keskin hesapların ürünüymüş.
Çevresindeki 52 kıvrım yılın 52 haftasını...
Köşelerindeki minik topuzlar yılın 4 mevsimini...
Kısa kenarındaki 10 kıvrım artı 2 minik topuz yılın 12 ayını...
7 cm olan uzunluğu haftanın 7 gününü...
Üzerindeki 24 delik ise günün 24 saatini temsil ediyormuş...
Bunları bilen insan yemeye kıyamaz...
Bravo diyorum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültür Yolu başlıyor 28 Mart 2024 | 66 Okunma Metin’den cep telefonuna yasak 26 Mart 2024 | 140 Okunma Ressam Sharon 21 Mart 2024 | 92 Okunma Köpeğiniz bu filme bayılacak 19 Mart 2024 | 66 Okunma Bu kadınlar bir harika 14 Mart 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar