Harika bir oyuncu

Dijital platformları kullananlar “The Queen’s Gambit” adlı mini diziden haberdardır, çünkü öyle ya da böyle bir şekilde önünüze çıkıyor.

Dijital platformları kullananlar “The Queen’s Gambit” adlı mini diziden haberdardır, çünkü öyle ya da böyle bir şekilde önünüze çıkıyor.

Çıkmasa da WhatsApp gruplarında diziden o kadar çok bahsediliyor ki, sonunda teslim olup bir bakayım diyorsunuz.
Ve daha ilk bölümden “iyi ki de bakmışım” oluyorsunuz.
Bana da kızım Tayga önerdi, “Güzel dizi mutlaka izle” deyince başladım izlemeye.
Walter Tevis’in aynı adlı 1983 yılına ait romanından uyarlanan “The Queen’s Gambit”, yetimhanede satrançla tanışan, deha ile delilik arasında gidip gelirken adını uluslararası satranç turnuvalarına yazdıracak hale gelen bir kızın hikayesini anlatıyor.
Başrollerden birinde satrancın olduğu bu dizi, benim gibi 
satranca geçmişte çok fazla ilgi duymamış birini bile böylesine içine çektiyse, satranç sevenlerin diziyle yaşadığı aşkı tahmin bile edemiyorum.
Mekan, kostüm, sanat, müzik ve kurgusuyla da hayran bırakan dizinin başrolündeki Anya Taylor-Joy’u “Split” ve “Glass” filmlerinden hatırlayanlar olacaktır.
O gözleri ve bakışları unutmak pek de mümkün değil zaten.
23 yaşındaki genç yetenek burada da harika bir oyunculuk çıkarıyor.
“The Queen’s Gambit”in en sevdiğim özelliği de konuyu sezonlarca uzatabilecekken 7 bölümde toparlaması oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ege’nin iki yakasını birleştiren oyun 25 Nisan 2024 | 154 Okunma Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 281 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 186 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar