Ekonomi Bakanımızdan mesaj var

Faytona koşulduğu için ömrü kısalan atlara, su parklarında işkence gören yunuslara, barınaklarda sevgi, ilgi bekleyen köpeklere dikkat çektik.Bize bir destek de Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve ailesinden...


Faytona koşulduğu için ömrü kısalan atlara, su parklarında işkence gören yunuslara, barınaklarda sevgi, ilgi bekleyen köpeklere dikkat çektik.
Bize bir destek de Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi ve ailesinden geldi.
Nihat Bey, petshop’lardan hayvan satın almaya karşı olduğunu, en doğrusunun sahiplenmek olduğunu kendi ailesinden verdiği örnekle vurguladı.
Zeybekçi ailesinin sadık dostları Ballı ve Karagöz’ün hikayelerini ve fotoğraflarını paylaştı benimle.
Ballı’yı satın almadan bir arkadaşından sahiplenmiş Zeybekçi ailesi.
Karagöz’ü ise sokakta bulmuşlar ve aileye katmışlar.
Denizli’deki evlerinin bahçesinde verdikleri mutlu pozlarda gördüğünüz Karagöz’ün patilerinden biri engelli ama yine de tüm aileyi sahiplenmekten ve Zeybekçi’nin deyimiyle “korumacı ağabey” olmaktan asla vazgeçmiyor.
Ekonomi Bakanımız, bu iki sadık dostla geçirdiği zamanların yoğun temposuna ilaç gibi geldiğinin ve tüm yorgunluğunu unutturduğunun altını çizmemi istedi.
Zeybekçi’nin 4 Ekim mesajını tekrarlayayım: “Sokaklardaki veya barınaklardaki hayvanları sahiplenmeliyiz. Bu, hayvanların satın alınarak sahiplenilmesinden çok daha doğru...”
4 Ekim vesilesiyle irtibat kurduğumuz Nihat Zeybekçi ile en kısa zamanda bir araya gelmek ve çıkmasını beklediğimiz yeni hayvan hakları yasasının da içinde olduğu bir sohbet gerçekleştirmek üzere sözleştik.
Kendisinin 5199 no’lu yasanın değişmesi için bize yardımcı olacağına inanıyorum. Dany’nin kulisinden canlı yayın Okullar açıldı, tatil bitti, herkes şehre döndü ve Harbiye Açıkhava konserleri i...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 239 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 185 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 184 Okunma Kedili yolcuya öncelik verilir mi? 09 Nisan 2024 | 60 Okunma Boğaziçi mi konservatuvar mı? 04 Nisan 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar