Alicia Keys, “Halkalı Şeker”i nereden biliyor!

Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı Alicia Keys, denizde “Halkalı Şeker” eşliğinde yüzünce ve o anları da sosyal medyada paylaşınca bizde olay ve bolca haber oldu. Bizden bir türkü ve Alicia Keys ne...

Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı Alicia Keys, denizde “Halkalı Şeker” eşliğinde yüzünce ve o anları da sosyal medyada paylaşınca bizde olay ve bolca haber oldu.

Bizden bir türkü ve Alicia Keys ne alaka, kel alaka diyenler oldu, olacaktır da.

Ben alakayı yazayım.

Keys’in Instagram hikayesine koyduğu videoda çalan “Halkalı Şeker”i sanıldığı ve yazılıp çizildiği gibi Kubat söylemiyor.

Türkünün bu yorumu Hollanda’da kurulmuş olan, Türk ve yabancı müzisyenlerden oluşan Altın Gün adlı gruba ait, solist ise Erdinç Yıldız Ecevit.

Barış Manço, Erkin Koray gibi müzisyenlerden ve türkülerin batı enstrümanlarıyla yorumlanmasından etkilenen Hollandalı gençlerin, iki Türk müzisyeni de yanlarına alarak kurdukları bir grup bu.

Avrupa’da çok tanınıyorlar ve festivalden festivale koşuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kültür Yolu başlıyor 28 Mart 2024 | 64 Okunma Metin’den cep telefonuna yasak 26 Mart 2024 | 140 Okunma Ressam Sharon 21 Mart 2024 | 92 Okunma Köpeğiniz bu filme bayılacak 19 Mart 2024 | 66 Okunma Bu kadınlar bir harika 14 Mart 2024 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar