Sizi ikna etmek zorunda değiliz!

Bergüzar Korel’in yazdıklarını okurken gözlerim doldu. Onun da bunu yazarken çok gözyaşı döktüğüne eminim.Acısını, sızısını en derinde paylaşıyorum.Hem onun hem de minik...

Bergüzar Korel’in yazdıklarını okurken gözlerim doldu.

Onun da bunu yazarken çok gözyaşı döktüğüne eminim.
Acısını, sızısını en derinde paylaşıyorum.
Hem onun hem de minik yavrunun...
Olanları okumuşsunuzdur belki, okumayanlara özet geçeyim.
Yine birileri belediyeye telefon etmiş “bunları toplayın” diye...
Başka canların alanlarında yaşamasına tahammülü olmayan, sokak köpeği düşmanı insanların gazına gelen birileri de zehri serpmiş etrafa.
Sonuç; minicik, hiçbir suçu olmayan, masum bir canın canhıraş çığlıkları.
Zehirlendiği, kan ve köpükler içinde kaldığı yetmemiş.
Derhal tuzlu suyla kusturulması ve acilen veterinere götürülmesi gerekirken bir de bağırttıra bağırttıra kuyruğunu kesmişler.
İyimser bir çaba belki ama bir o kadar da hayvana gereksiz, yanlış ve ekstra işkence.
Bergüzar, “Vatanım Sensin” ekibi olarak bölgedeki köpekleri yıllardır beslediklerini yazdı ve hiçbiri tarafından saldırıya uğramadıklarının, ısırılmadıklarının altını çizdi.
“Hani korkup belediyeyi arıyorsunuz ya, alıyorlar bu günahsızları, açlığın, hastalığın, susuzluğun kol gezdiği barınaklara. Önce bunu görün artık, hiçbir köpek, kedi, kuş, dünya üzerindeki hiçbir canlı -insan dışında- durup dururken size zarar vermez. İstisnalar olduğu aşikardır ama bu yine de onları zehirlemek, eziyet etmek, öldürmek hakkını sana vermez!” dedi.
Bunlardan sonra “Size bunları yapan yarın çocuğunuza da aynı şeyi yapar demeyeceğim, çünkü bu bakış açısıyla sizi ikna etmek zorunda değilim” diye devam etti.
Ve işte tam da o noktada bende büyük bir değişimin tetikçisi oldu.
Hayvan hakları mücadelemde birilerini ikna etmek için hep ben de buna sığındım, insanlar anlasın, beki biraz korksun diye “bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 278 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 185 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 184 Okunma Kedili yolcuya öncelik verilir mi? 09 Nisan 2024 | 60 Okunma Boğaziçi mi konservatuvar mı? 04 Nisan 2024 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar