Bizce sizler işe yaramazsınız

Siz de benim gibi hayvanseverseniz ve sadece sevmekle kalmayıp bu yola baş da koyduysanız en çok karşılaşacağınız soru şu olur: “Neden insana değil de hayvana yardım ediyorsun?” La havle çeker durursunuz...

Siz de benim gibi hayvanseverseniz ve sadece sevmekle kalmayıp bu yola baş da koyduysanız en çok karşılaşacağınız soru şu olur: “Neden insana değil de hayvana yardım ediyorsun?”


La havle çeker durursunuz tabii.
Geçenlerde bir arkadaşım Sokak Canları’nın bu saçma soru için hazırladığı metni yolladı bana.
Altına imzamı atıyorum.
“Hayvana değil insana yardım et” diyenlere cevabımızdır:
1- İnsana el uzatmadığımızı nereden biliyorsunuz?
2- Siz hayatınız boyunca insan ya da hayvan olsun kaç cana el uzattınız da bize akıl veriyorsunuz?
3- Bu dünyada her bir insan bir soruna odaklanabilse daha yaşanır bir gezegene sahip olmaz mıyız? Bunu hiç düşünmüyor musunuz?
4- Hayvanlara el uzatmamız gereken durumları genelde sizin gibi duyarsız insanlar yaratmış oluyor, bir nevi biz sizin gibi vicdanı yeterli düzeye erişememiş olanların arkasını topluyoruz.
5- Sizce sokaktaki aç bir kediye merhamet gösteren kişi söz konusu bir çocuk olduğunda duyarsız kalabilir mi?
6- Başkalarına “ona değil buna yardım et” diyeceğinize yapılan güzel bir şeyi takdir etmeniz gerekmez mi?
7- Duyarlı insanların bir insana yardım çağrısı karşısında “insanları bırak da sokak hayvanlarına el uzat” dediğini gördünüz mü?
8- Bizce sizler işe yaramaz, vicdanı tam gelişmemiş, insana da, hayvana da, dünyaya da bir faydası olmayan çakma insancıklarsınız. İşe yaramayı seçin, onu yapamıyorsanız da bari işe yarayana karışmayın! Neden Kıbrıs? Bundan 4 yıl önce bir Kıbrıs konserinde “öküz gibi içiyorum” diyen ve haber olan Serdar Ortaç, şimdi yine bir Kıbrıs konserinde artık ağzına içki koymadığını açıkladı.
Kıbrıs TV’de her sabah 11.00-12.00 arasında canlı yayınlanan “Ateşböceği” adlı programda magazin gündemini masaya yatıran deneyimli gazeteci Orhan İsmailoğlu, Ortaç’ın “Gözüm eşimden başkasını görmüyor” söylemlerine paralel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 281 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 185 Okunma Fakirliğin simgeleri değişti 11 Nisan 2024 | 188 Okunma Kedili yolcuya öncelik verilir mi? 09 Nisan 2024 | 60 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar