Löw büyük hatalar yaptı

Almanya- Meksika maçı beklenenin çok üstünde seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne oldu. Ve büyük sürprizle neticelendi. Ama maçın geneline baktığımızda Meksika, oynadığı mükemmel futbolla...

Almanya- Meksika maçı beklenenin çok üstünde seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne oldu. Ve büyük sürprizle neticelendi. Ama maçın geneline baktığımızda Meksika, oynadığı mükemmel futbolla galibiyeti hak ederken tarihi farkı da kaçırdı. Meksika teknik direktörü rakibini iyi analiz ederek çok başarılı bir taktik uygulattı. Kimmich ofansif bir bek, defans yönü zayıf. Müller'in de geriye yardımı sınırlı. İlk 45 dakikanın tamamında geriden organize çıkarak, bu kulvarı üst düzey kullandılar ve golü de buldular. İkinci yarıda Almanya tabi ki yüklenecekti. Bu sefer Meksika kontra- atak planlarını işlerliğe koymak istiyordu.
Almanya gole yakın bir baskı kurmuşken Löw'ün, büyük hataları gündeme geldi. Arka arkaya forvetleri oyuna sürerek orta sahanın pres gücünü tamamen boşalttı. Bu tabloda Meksika'nın 5 tane, bire bir, ikiye bir ve 3'e 2 olan kontra atakları gündeme geldi. Ama hiçbirisini değerlendiremediler.
Ama gol yemeyerek büyük bir başarıya imza attılar. Meksika, kalecisinden en uç noktasına kadar çok başarılıydı.
Ama bana göre sahanın yıldızı 16 numaralı Herrera'ydı.
Almanya karşısında hem defanstaki kademeleri hem de hamle zamanlamaları çok üst düzeydeydi. Almanya'nın bundan sonra işi zorlaştı.
Eğer gruptan ikinci çıkarlarsa Brezilya ile eşleşecekleri ufukta gözüküyor. İranlı hakem mükemmeldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 343 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 538 Okunma Krunic ve Zajc 9 kişi oynattı! 12 Nisan 2024 | 179 Okunma Hırslı ve istekli Edin Dzeko! 04 Nisan 2024 | 214 Okunma Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar