Erwin Koeman Cocu’dan farklı

Günümüz futbolunda başarı için teknik direktörlerin yardımcılarının da önemi vardır. Teknik direktörle yardımcısı arasında bir iletişim olması şarttır. Aralarındaki...

Günümüz futbolunda başarı için teknik direktörlerin yardımcılarının da önemi vardır. Teknik direktörle yardımcısı arasında bir iletişim olması şarttır. Aralarındaki görüş ayrılıkları kısıtlı olmalıdır.
Fenerbahçe'de Cocu'yla yollar ayrıldıktan sonra derbi için yardımcısı Koeman görevlendirildi. Koeman da öyle üç önemli değişiklik yaptı ki Cocu'yla aralarındaki bir görüş ayrılığı ortaya çıktı.
Öncelikle Cocu, Valbuena'yı gözden çıkarmıştı. Örneğin, kadro dışı kalanlardan geçen sezonki performansları ve devamlılıklarıyla Dirar ve Aatif olsa veya Ayew iyi bir performans sergilese, Valbuena kararı hocanın takdiri denir. Ama sezon başından beri kanatlardaki sorunlar görüldüğü halde, hiç Valbuena gözden çıkarılır mı?
Koeman derbide cesaretle Valbuena'ya ilk 11'de şans verdi. Takımın yapısına hiç uymamasına rağmen uygulanan üçlü defansı terk etti. En önemlisi de dünyanın tmamen terk ettiği çift santrforu rafa kaldırdı.
Bir önemli konuda şu; Fenerbahçe, Cocu döneminde teknik açıdan öylesine kötü yönetildi ki saha içi görüntüsü hiç iç açıcı değil. Derbideki geri dönüş ise abartılmamalı. Anderlecht geri dönüşü de derbiye benzerdi ama o maçın sonrasında Ankaragücü hezimeti gündeme geldi.

VERİLEN PARALARA YAZIK
Son paragrafım da Slimani ve Benzia ile ilgili. Yeri geldikçe sık sık vurguluyorum; "Transfer edeceğiniz oyuncuların, profesyonelliklerini, özel yaşantılarını çok iyi analiz etmek lazım" diye. Slimani, çok kaliteli bir santrfor ve geçen seneki ciddi maç eksiklerine rağmen Fenerbahçe'ye geldikten sonra, 4 maç çok iyi performans gösterdi. Şimdi ise yürüyecek hali yok. Benzia ise fizik olarak tam bir tükenmişlik içinde. Yazık bunlara verilen paralara.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 108 Okunma Bu maç tatil edilmeliydi 18 Mart 2024 | 899 Okunma Fiziki düşüş devam ediyor 11 Mart 2024 | 333 Okunma Berkan işini çok iyi yapıyor 09 Mart 2024 | 179 Okunma Barış Alper’i çok beğendim 04 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar