Can simidi duran toplar

İngiltere, dün gece yüksek tempolu, presli ve çok etkili bir ilk yarı sergiledi. Daha ilk 5 dakika içinde iki inanılmaz gol kaçırdı. Sonra da erken golü buldu. Ardından yine yüklenmeye devam ettiler. İngiltere'nin...

İngiltere, dün gece yüksek tempolu, presli ve çok etkili bir ilk yarı sergiledi. Daha ilk 5 dakika içinde iki inanılmaz gol kaçırdı. Sonra da erken golü buldu. Ardından yine yüklenmeye devam ettiler. İngiltere'nin alışılmış avantajı duran toplar ve yüksek ortalarda hava hakimiyeti. Tunus'un da bu konuda sıkıntısı vardı. Bu yüzden ilk yarıda her duran top tehlike oluşturuyordu.
Bu devrenin geneline baktığımızda en az üç dört farklı bir İngiltere lehine skor olması gerekiyordu. Ama zaman zaman yeri geldikçe vurguladığım bir konu var. Futbolda hiçbir şey belli olmuyor... Cazibesi de zaten burada yatıyor... Kaleye hiç gidemeyen Tunus, tek atağında Walker'ın hediye ettiği bir penaltıyla, farklı yenilgiyle bitirecek devreyi berabere sonlandırdı.
İkinci yarıda İngiltere'nin ilk yarıdaki yüksek temposu ve etkili oyunu gündemden kalktı. Tunus, bu yarının ilk 20 dakikasına kadar zaman zaman ayağa paslarla top yaparak rakibine hücumda devamlılık şansı vermedi. Sonrasında ise yoğun İngiltere baskısı başladı. Ancak bu defa Tunus, ilk yarının aksine geride çok daha iyi yerleşiyordu. İngiltere de yoğun baskısına rağmen bu devre pozisyon fakiriydi. Tempoları ve organizasyonları azalınca en büyük beklentileri duran toplar da çok azaldı. Ama sonuçta yine uzatma bölümünde kazandıkları bir kornerde golü bulup üç puanı aldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 350 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 538 Okunma Krunic ve Zajc 9 kişi oynattı! 12 Nisan 2024 | 179 Okunma Hırslı ve istekli Edin Dzeko! 04 Nisan 2024 | 215 Okunma Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar