Üçlü savunma kusursuz oynadı

HEM yorgun hem derbideki cezalardan dolayı moralsiz hem de sakatlıklarla birlikte rekor sayıda eksiği olan Galatasaray, Kayseri deplasmanında çok önemli 3 puanı farka giderek kazandı. Maç iki taraf açısından da kontrollü...

HEM yorgun hem derbideki cezalardan dolayı moralsiz hem de sakatlıklarla birlikte rekor sayıda eksiği olan Galatasaray, Kayseri deplasmanında çok önemli 3 puanı farka giderek kazandı. Maç iki taraf açısından da kontrollü başladı ama 18'inci dakikada Feghouli'nin katkısıyla başlayan atak sonucu Onyekuru'yla skor avantajı yakalanınca Galatasaray'a direnç ve moral geldi. Bu golden sonra doğal olarak takım savunmasına da ağırlık vererek oyunu sürdürdüler.
Fatih Terim'in bu deplasman için düşündüğü 3-5-2 sistemi iyi yürüyordu.
Rakibin tek ayakta kalan sprinteri Bilal'i de Mariano'nun arkasına sarktığı koşularda çabuk Ozan karşılama görevi yapıyordu. Devre bu şekilde sonuçlandı.
İkinci yarıda çok kötü bir futbol sergileyen Kayserispor, ilk yarının aksine aşırı riskleri de artırınca, bu Galatasaray'ın ilerideki iki sprinteri Sinan ve Onyekuru için çok elverişli bir ortam yarattı. Gerideki alan daraltan disiplinli savunmayla rakibe pozisyon verilmiyordu. İki geniş alan kontratağındaki net fırsatları Sinan ve Onyekuru değerlendiremedi ama üçüncüsünde Onyekuru işi bitiren golü attı. Ondan sonra saha içi dengeleri Galatasaray'ın lehine döndü ve çok önemli bir 3 puan kazanıldı.
Bu maça göre hazırlanan takım tertibi ve sistem, başarıya ulaşmış oldu. En önemlisi de hiç bir arada üçlü savunma oynamamış Ozan-Serdar ve Maicon'un hatasız futbollarıydı.
Kayserispor'un durumu hiç iç açıcı değil. 90 dakika boyunca hücum geliştiremediler. Hem de maç eksiği olan Selçuk'tan başka Galatasaray orta sahasında defansif yönü etkili bir oyuncu olmaması rağmen... Tek düşünceleri kanattan Bilal'i kaçırmaktı, sağ taraf hiç çalışmadı çünkü kimsenin ayakta duracak hali yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu maç tatil edilmeliydi 18 Mart 2024 | 897 Okunma Fiziki düşüş devam ediyor 11 Mart 2024 | 332 Okunma Berkan işini çok iyi yapıyor 09 Mart 2024 | 178 Okunma Barış Alper’i çok beğendim 04 Mart 2024 | 431 Okunma Kartal ders çalışmaya başlamalı 03 Mart 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar