Arjantin başka Barça başka

Dünkü 90 dakikanın yüzde 90'ı İzlanda 18'i önünde oynandı. Arjantin sürekli topa sahip olarak, kanatları kullanarak ve Messi'nin ortadan girişimleriyle pozisyon arayışı içindeydi. Ama İzlanda bizim yakından...

Dünkü 90 dakikanın yüzde 90'ı İzlanda 18'i önünde oynandı. Arjantin sürekli topa sahip olarak, kanatları kullanarak ve Messi'nin ortadan girişimleriyle pozisyon arayışı içindeydi. Ama İzlanda bizim yakından tanıdığımız bir takım. Her zaman futbolda çarelerin tükenmediğini gösteren bir ekip. Müthiş fizik güçleri, ikili mücadelelerdeki etkinlikleri, yardımlaşmaları ve oyun disipliniyle mükemmel alan daraltan bir savunma uyguladılar. Agüero'nun attığı çok güzel gol dışında kalecileri iki şut kurtardı, bir de Messi'nin penaltısını çıkardı.
İzlanda, skor dezavantajına düştükten sonra beraberliği erken sağladı. Takımın hücum planı da belliydi. Sadece uzun toplar ve bunları takibin sonunda ilerde çoğalabilmek. Duran toplar ve uzun taç atışlarını adeta penaltı noktasına kullanıyorlar. Çok az rakip kaleye gittiler ama iki de gol kaçırdılar. Bu durum Arjantin için ilerdeki maçlarda bir S.O.S olabilir.
Messi bütün gayretine rağmen sonucu değiştiremedi. Çünkü rakip ona her pozisyonda ilave tedbirler getiriyordu. Yeri geldikçe vurguladığım bir konu var; Arjantin'de her zaman güçlü bir takım ama Messi Barcelona'da bulduğu ortamı Arjantin'de bulamıyor.
Dikkatimi çeken bir başka konu da Arjantin Teknik Direktörü Sampaoli'nin yaptığı büyük yanlıştı. Bu kadar tek kale bir oyunda Higuain nasıl olur da 84. dakikaya kadar oyuna alınmaz, anlamak mümkün değil. Polonyalı hakem de ikili mücadelelerde kolay düdük çalmadı, oyunu oynatmaya gayret gösterdi ve iyi bir maç yönetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu maç tatil edilmeliydi 18 Mart 2024 | 897 Okunma Fiziki düşüş devam ediyor 11 Mart 2024 | 332 Okunma Berkan işini çok iyi yapıyor 09 Mart 2024 | 178 Okunma Barış Alper’i çok beğendim 04 Mart 2024 | 431 Okunma Kartal ders çalışmaya başlamalı 03 Mart 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar