Çakır ivme kazanmış!

İRAN-FAS karşılaşması pozisyon zenginliği taşımasa da üst düzey tempolu, presli ve seyir zevki yüksek bir maça sahne oldu. Topa fazla sahip olma özelliği rakibinden üstün olan Fas, kendi kalesine...

İRAN-FAS karşılaşması pozisyon zenginliği taşımasa da üst düzey tempolu, presli ve seyir zevki yüksek bir maça sahne oldu. Topa fazla sahip olma özelliği rakibinden üstün olan Fas, kendi kalesine attığı gole kadar oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı.
İran'ın zorlu ve iyi oynayan rakibi karşısında oyunu tutmasının, çok az pozisyon vermesinin iki önemli nedeni vardı: 1- İkili mücadelelerdeki büyük başarıları ve istekleri... 2- Oyun disiplinlerinden hiç kopmayışları.
Maçın kırılma anı İran kalecisinin 80. dakikada yaptığı muhteşem kurtarıştı.
Disiplinli ve arzulu oyunları 90 dakikanın çoğunda savunma ağırlıklıydı ama uzatma dakikalarında golü bularak büyük bir başarıya imza attılar. Belhanda beklenenin çok altındaydı. Cüneyt Çakır başarılı bir yönetim gösterdi.
Yüksek tempolu 90 dakikada her an topun yanında olması da fizik kondisyonunun ivme yaptığının göstergesiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 108 Okunma Bu maç tatil edilmeliydi 18 Mart 2024 | 899 Okunma Fiziki düşüş devam ediyor 11 Mart 2024 | 333 Okunma Berkan işini çok iyi yapıyor 09 Mart 2024 | 179 Okunma Barış Alper’i çok beğendim 04 Mart 2024 | 434 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar