Bruma’dan farkı...

G.Saray, Sadık'ın hazırlık pasındaki hatasında Rodrigues'in kazanıp, hazırladığı pozisyonda daha 30. saniyede skor avantajı yakaladı. Kısa süre sonra da yine Rodrigues sahne aldı, taşıdığı top...

G.Saray, Sadık'ın hazırlık pasındaki hatasında Rodrigues'in kazanıp, hazırladığı pozisyonda daha 30. saniyede skor avantajı yakaladı. Kısa süre sonra da yine Rodrigues sahne aldı, taşıdığı top ve yaptığı asistle Golmis'le fark ikiye çıktı. Bu golden sonra G.Saray taktik değiştirdi. Önde baskı yerine takım presini orta alana çekti. Mecburen açık futbolu benimseyen Malatya karşısında hücum girişimlerinde genişlik bulma şansını fazlalaştırdı. Hem de rakibe geride genişlik bırakmamış oldu. Bu tabloda yine iki kere, üçüncü gole yaklaştılar. Malatyaspor ise ofansif ağırlıklı anlayışında sadece devre sonrasında Boutaib'le yarım pozisyon bulabildi.
İkinci yarıda G.Saray topu iyice Malatyaspor'a bıraktı ve kendi alanında garantili bir takım savunması oluşturdu. Bu tabloda net pozisyon vermedikleri gibi, iki tehlikeli atak da geliştirdiler. G.Saray'ın baskı altında kalmasının önemli bir nedeni; kadro yapısının topa fazla sahip olma oranının yüksek olmayışı. Çünkü G.Saray'ın kendine özgü bir oyun modeli var. G.Saray'ı Malatyaspor'un oyuna ağırlık koyduğu bölümlerde fazla sıkıntı yaşamamasının bir önemli nedeni de rakibinin en önemli adam eksilten golcü oyuncusu Pereira'nın sakatlık nedeniyle oynamaması... G.Saray, Chebake'nin sakatlanıp çıkmasından sonra değişiklik hakkı kalmayan rakibinin sayısal eksikliğiyle iyice rahatladı. Oyunu bu arada kendi kontrolüne aldı.
Sonuçta G.Saray gelecek hafta şampiyonluk maçına çıkıyor. Ben bu maçı izlerken oyun da rolantideyken bir fikir jimlastiği yaptım. Bruma ile Rodrigues'i mukayase ettim. Bruma özel bir yetenekti. Ama birçok önemli atak girişiminin sonunu olumlu getiremiyordu. Rodrigues ise çok devamlılığı olmasa da sahne aldığı zamanlar çok realist bir kanat forveti. Sürekli dikine gidiyor. Ya top kesiyor ya da gollük şutlar atıyor. Bana göre bu sene G.Saray'ın ön önemli ofansif gücü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 351 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 538 Okunma Krunic ve Zajc 9 kişi oynattı! 12 Nisan 2024 | 179 Okunma Hırslı ve istekli Edin Dzeko! 04 Nisan 2024 | 215 Okunma Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar