Aykut Kocaman büyük hata yaptı

Dün geceki kupa finalinde sınırlı kadrosuyla ve çok önemli oyuncusu Seleznov'un eksikliğinde Akhisarspor, F.Bahçe'yi yenerek tarihi bir başarıya imza attı. Okan Buruk'u ve öğrencilerini canı gönülden...

Dün geceki kupa finalinde sınırlı kadrosuyla ve çok önemli oyuncusu Seleznov'un eksikliğinde Akhisarspor, F.Bahçe'yi yenerek tarihi bir başarıya imza attı. Okan Buruk'u ve öğrencilerini canı gönülden kutluyorum.
F.Bahçe çok tempolu ve etkili bir ilk 20 dakika sergiledi. Bu bölümde Akhisar ne top tutabiliyor ne de karşılama görevini yeterince yapabiliyordu. İlk 15 dakika Mustafa'nın hırsı ve Caner'in dikkatiyle ayakta kalmaya çalışıyordu. Seleznov'un cezası, F.Bahçe için büyük avantajdı. Çünkü kadro yapısı itibariyle savunmayı ön planda tutması gereken bir takım için ilerde top tutabilen bir santrforun eksikliği büyük bir dezavantajdı. Fakat Soldado'nun ve Alper'in fizik açıdan yetersizlikleri çok önemli bir pozisyonda Soldado'nun Giuliano'ya pas vermeyişi ve kaçan iki fırsat F.Bahçe'ye beklediği golü getirmedi.
Bunun yanında da göz ardı edilmemesi gereken bir konu vardı; Akhisar kalesine gelen duran toplarda ligimizin en başarılı takımlarından biri olduğu ve kazandıkları duran toplarda da gol atan bir takım olduğu. İlk yarıda ilk sinyal Mustafa'nın net pozisyonda topu kafayla Volkan'a nişanlamasıyla geldi. İkinci duran topta da Lopes müthiş vurdu.
Aykut Kocaman'ın en büyük hatası Fernandao gibi fizik olarak güçlü ve baskılı oyunda yüksek toplarda etkili bir santrfora yine fizik açıdan yetersiz Soldado'yu tercih etmesiydi. İkinci yarıda Fernandao oyuna girince kısa sürede de beraberlik sağlandı. Ama bul golden önce Okan Buruk ciddi bir hata yaptı. Defans geride iyi yerleşirken, Mustafa ve Caner'in alışılmış uyumu devam ederken, sakatlanan Onur'un yerine Danny'yi alarak üçlü defansa döndü ve bütün uyumu bozdu. Buradan sonra da Fernandao gol attığı gibi 3 tane de kafa ile kaçırdı. Ama F.Bahçe'nin ilk yarıdaki temposu, hücumdaki Şener katkısı 65. dakikadan sonra düşüşe geçmişti.
Fernandao baştan gerekirdi. Ancak tam zamanında gelen Sissoko'nun golü her şeyi değiştirdi. Tekrar tebrikler. Akhisar kupaya hakkıyla ulaştı. Akhisar'da en çok Mustafa ve Sissoko'yu beğendim.
Son paragrafı Kocaman için açıyorum.
En sonunda meslektaşı hakkında olmak üzere sezon başından beri gereksiz konuşmalar yapıyor. Sınırlı kadrolu bir Akhisar karşısında üç maçı da F.Bahçe kaybetmişse herhalde başka söze gerek kalmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 108 Okunma Bu maç tatil edilmeliydi 18 Mart 2024 | 899 Okunma Fiziki düşüş devam ediyor 11 Mart 2024 | 333 Okunma Berkan işini çok iyi yapıyor 09 Mart 2024 | 179 Okunma Barış Alper’i çok beğendim 04 Mart 2024 | 434 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar