Çalımbay’ın hatası

Dün Trabzon'da iki takımın da birbirlerine üstünlük kuramadığı bir ilk yarı izledik. Rakibine oranla dinlenmiş ve bu maça kendisini ciddi hazırlamış Trabzonspor, agresif presle Beşiktaş'ın pas...

Dün Trabzon'da iki takımın da birbirlerine üstünlük kuramadığı bir ilk yarı izledik. Rakibine oranla dinlenmiş ve bu maça kendisini ciddi hazırlamış Trabzonspor, agresif presle Beşiktaş'ın pas trafiğini ve ofansif etkinliğini önemli biçimde kısıtladı. Kopuk kopuk ataklarda da tehlikeli oldular. Bir duran topta ön direkte Novak ile pozisyona girildi. Ardından Sosa'nın gollük pasında Lens kayarak net pozisyonu kestiğinde ve N'Doye'un kontrol edemediği topta da çok önemli fırsatları kaçırdılar.
Beşiktaş takım olarak ağır maç trafiğinden dolayı yorgun olduğundan oyunu domine edemiyordu. Biri Talisca ile çok net biri de Love ile iki pozisyon buldular. Bunlar da devrenin son 7 dakikasında oluştu. Takım savunması da garantili değildi Beşiktaş'ın. Rakibin atak girişimlerini ikinci bölgede karşılayamayınca Tosic-Medel ikilisinin işleri zorlaştı.
İkinci yarıda Beşiktaş rakibine olan kolektif üstünlüğü ile kontrolü eline aldı. Bu arada Şenol Güneş, nihayet Vagner Love'ın fiziki güçsüzlükten yetersizliğini görüp Negredo'yu oyuna sürdü. Bu arada da Çalımbay'ın hatası gündeme geldi. Rodallega ile çift santrfora döndü, iyi çalışan Olcay'ı çıkardı. Bu Beşiktaş için çok elverişli bir ortam doğurdu.
Sonra Adriano çıkınca, Caner'in girmesi de Beşiktaş için artı oldu. Bunun sonucunda kaliteli forvet Negredo'nun hazırladığı pozisyonlarda Babel, iki gol atarak çok önemli üç puan ı getirdi. Bu galibiyet ile Beşiktaş şampiyonluk yarışında ciddi bir yol aldı. Quaresma'nın oynamadığı bu maçta Lens çok başarılı olmasa da bana göre faydalı oldu. Çünkü bu tip deplasmanlarda Quaresma gerekli randımanı veremiyordu. Beşiktaş'ta Babel ve Negredo dışında Medel ile Tolgay çok iyi oynadı.
Trabzonspor, 55. dakikaya kadar fizik olarak çok iyi mücadele etti ama ondan sonra kalite farkı ortaya çıktı. Rakibin de daha iyi oynadığı bir bölümde Çalımbay'ın da büyük yanlışı buna eklenince, yenilgi kaçınılmaz oldu.
Trabzonspor'da en çok müthiş bir mücadale sergileyen Okay'ı beğendim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağır çekim film gibi hücum ediyor 23 Nisan 2024 | 3.034 Okunma Ofansif yükü Barış Alper taşıyor 22 Nisan 2024 | 204 Okunma Kartal’ın değişiklikleri gereksizdi 19 Nisan 2024 | 851 Okunma Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 355 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 541 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar