Nagatomo çok katkı verecek

Galatasaray liderlik koltuğuna oturma isteğiyle seyircisiyle de bütünleşip çok tempolu ve etkili bir ilk 45 dakika sergiledi. Skoru buluncaya kadar rakibi hiç çıkarmayan bir pres uyguladılar. İlk dakikalarda arka arkaya Nagatomo'nun...

Galatasaray liderlik koltuğuna oturma isteğiyle seyircisiyle de bütünleşip çok tempolu ve etkili bir ilk 45 dakika sergiledi.
Skoru buluncaya kadar rakibi hiç çıkarmayan bir pres uyguladılar. İlk dakikalarda arka arkaya Nagatomo'nun bindirmelerini izledik. Ardından karşı 18 önündeki bıktırıcı bir pres sonucu Antalyaspor'un savunma dengesi bozulunca Gomis güzel bir gole imza attı. Gol sonrası Antalya'nın ilk karşı alana geçme girişiminde sahneye Rodrigues çıktı. Çabuk çıkan bir topta tam istediği genişliği buldu. Öylesine hızlı gitti ki Antalyalı üç futbolcu ayrı ayrı girişimlerinde kendisini durduramadılar ve Gomis'e ikinci golü attırdı. Sonra yine tamamen Galatasaray'ın kontrolünde bir oyun şekillendi ve de bunun sonucunda fark üçe çıktı.
İkinci yarıda tahmin ettiğim gibi ilk yarıya ters orantılı bir saha içi görüntüsü oluştu.
Antalyaspor mecburen bütün savunma tedbirlerini bırakıp karşı alanda gol aramaya, pozisyon üretmeye çalışıyordu. Galatasaray da taktik icabı önce karşılama görevi yapıyor, ondan sonra da her bulduğu fırsatta da ani çıkışlarla farkı artırmaya çalışıyordu.
Oyunu genelde bu yarıda son 15 dakikaya kadar domine eden Antalyaspor'du ama pozisyon üretmede yine Galatasaray çok öndeydi. Son 15 dakika ise Galatasaray yine kontrolü ele alıp sonuçta da maçı istediği gibi bitirip liderliği aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 351 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 538 Okunma Krunic ve Zajc 9 kişi oynattı! 12 Nisan 2024 | 179 Okunma Hırslı ve istekli Edin Dzeko! 04 Nisan 2024 | 215 Okunma Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar