Akıl dolu hareket

Maç başladıktan kısa bir bölüm sonra Porto'nun taktik olarak Beşiktaş'ı iyi analiz ettiği anlaşıldı. Beşiktaş rakibin yardımlaşmalı presi karşısında alışılmış pas...

Maç başladıktan kısa bir bölüm sonra Porto'nun taktik olarak Beşiktaş'ı iyi analiz ettiği anlaşıldı. Beşiktaş rakibin yardımlaşmalı presi karşısında alışılmış pas trafiğini oturtamadı.
Babel ve Talisca etkisiz bir görüntü sergilerken, Cenk de stoperler tarafından çok dikkatli bir kontrol altında tutuluyordu.
Bu tabloda bölüm bölüm gerçekleşen ofansif girişimlerin odak noktası Quaresma'nın 3. bölgedeki kişisel becerilerine bağlı kalıyordu.
Porto'nun organize gelişen ataklarında ise Beşiktaş yediği gole kadar geride alanları iyi kapattı. Tahmin edilemeyen, çalışılmış bir duran top organizasyonunda Porto skor avantajı yakaladı. Bu büyük bir dezavantaj teşkil ediyordu.
Artık mecburen domine edeceğin bir oyunda defansif tedbirler ihmal edilecek, bu durumda da önemli bir risk oluşacaktı.
Nitekim Aboubakar ikinci golü kaçırdı.
Acil bir gole ihtiyaç vardı. Birden Cenk sahne aldı. Alışılmış dışı bir varyasyonla rakibini geçip birden süratlendi ve Talisca'ya 'Al da at' dedi. Aslında şut çekmeyip pozisyonu yüzde 100'e döndürmesi de akıl doluydu.
İkinci yarıya Beşiktaş daha çok topa sahip olarak başladı ve gol aradı. Bu arada mükemmel bir Babel şutu direkten döndü. Topu bu tarz oyun anlayışında bir ciddi tehlike vardı, ani bir kontratakla karşılaşmak.
Nitekim bu pozisyon gerçekleşti.
Geniş alanda yakalandılar, çok etkili bir Porto atağa olgunlaştı, Medel'in de ters vuruşuyla Porto'lu oyuncu, iki takımı karşılaştırırsak, maçtaki en net pozisyonu buldu. Neyse ki çok kötü vurdu. Bundan sonra Beşiktaş daha dikkatli davranmaya başladı ki olması gereken de buydu. Müthiş de bir seyirci desteği futbolculara ekstra bir motivasyon sağlıyordu.
Sonuçta 90 dakika istenildiği gibi bitti ve Beşiktaş son maçtan evvel grup liderliğini garantiledi. Bu gerçekten çok büyük bir başarıydı.
Şenol Güneş ve futbolcularını can-ı yürekten tebrik ediyorum.
Herkes görevini yapmaya çalıştı. Geride Pepe deneyimini konuşturdu. Quaresma her zamanki gibi lokomotif görevini yaptı. Babel ikinci yarıda gerçek kimliğine büründü.
Ben en çok Tolgay'ı beğendim.
Porto'da da Brahimi çok başarılı bir performans sergiledi.
İspanyol hakem Lahoz ise tek kelimeyle mükemmeldi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 108 Okunma Bu maç tatil edilmeliydi 18 Mart 2024 | 899 Okunma Fiziki düşüş devam ediyor 11 Mart 2024 | 333 Okunma Berkan işini çok iyi yapıyor 09 Mart 2024 | 179 Okunma Barış Alper’i çok beğendim 04 Mart 2024 | 434 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar