Eskişehir-Göztepe maçı ısrarla oynatılırsa... Olacağı budur

Ülkemizde herkesin hem fikir olduğu gibi, spor müsabakaları bir oyun olarak kabul edilmiyor. Yıllardır kronikleşmiş sporda şiddet için yeri geldikçe görüşlerimi açıkladım. "Suç işleyen...

Ülkemizde herkesin hem fikir olduğu gibi, spor müsabakaları bir oyun olarak kabul edilmiyor. Yıllardır kronikleşmiş sporda şiddet için yeri geldikçe görüşlerimi açıkladım. "Suç işleyen kişiler, yasalar çerçevesinde en ağır cezalara çarptırılmalı. Bilhassa kritik maçlarda statlarda polisiye tedbirler üst düzeyde olmalı. Futbol Federasyonu da en ağır disiplin cezalarını vermekten kaçınmamalı."
Federasyonun vereceği cezalar çok caydırıcı olmalı. Dikkat edersek ülkemizdeki Avrupa Kupası maçlarında hiç olaylara rastlamıyoruz. Çünkü herkes biliyor ki UEFA yaptırımları çok ağır.
Başakşehir-Konyaspor kupa finalinden sonra Konya seyircisi sahaya girdi. Başakşehir'in taraftarı olmadığından olay ucuz atlatıldı. Verilen ceza sadece bir maç! Eskişehir- Göztepe play-off finalinde tam tabiriyle bir rezalet yaşandı. Bir felaket yaşanmaması mucizeydi. Dünyanın her yerinde bu tip bir maç tatil edilirdi. İki takıma da tarihi cezalar verilirdi. Ama maç oynatıldı. Ve de komik bir ceza: iki takıma da 2'şer maç seyircisiz!

SPOR BAKANI DA DEVREDE...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kartal’ın değişiklikleri gereksizdi 19 Nisan 2024 | 356 Okunma Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 351 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 538 Okunma Krunic ve Zajc 9 kişi oynattı! 12 Nisan 2024 | 179 Okunma Hırslı ve istekli Edin Dzeko! 04 Nisan 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar