Tur ilk 45’te bitebilirdi

Krasnodar, fantezi hareketlere kaçmayıp, realist oynasa, tur ilk 45'te bitebilirdi. Fenerbahçe maç başında rakibin ağır ağır ayağa pas yaparak geliştirdiği ilk atağını, takım halinde seyirci gibi izleyince...

Krasnodar, fantezi hareketlere kaçmayıp, realist oynasa, tur ilk 45'te bitebilirdi.

Fenerbahçe maç başında rakibin ağır ağır ayağa pas yaparak geliştirdiği ilk atağını, takım halinde seyirci gibi izleyince, skor dezavantajına düştü. Bu erken gol moral bozucuydu ama devre sonuna kadar Fenerbahçe takımının hali gerçekten çok üzücüydü. Aslında bana göre üç kişi eksik oynuyorlardı. İlerideki üç forvet, ne top tutabiliyorlar, ne adam geçebiliyorlar ne de karşı defansı tedirgin edebiliyorlardı.
Bu durumda 2-3 pas bile yapılamıyordu.
Aslında Krasnodar geriden çıkışlarda öyle basit pas hatalarıyla top kaybediyorlardı ki, Fenerbahçe'nin kötü bile oynasa bu ortamda pozisyon bulması gerekiyordu.
Buna rağmen ilk devre yarım pozisyon bile bulunamadı.
İleri ucun hiç varlık gösteremediği Fenerbahçe'de, eğer Krasnodar'ın uzun süreli maç eksikliği olmasa ve ofansif girişimlerinde fantezi hareketlere kaçmayıp, realist oynamaya kalksalar ilk 45 dakikada tur şansı tamamen biterdi.
İkinci devre yine aynı görüntüde başladı. Ancak kısa süre sonra, Fenerbahçe hücumda etkili olamasa da biraz oyunu dengeledi. Sonrasında sahasında varlıkları, yoklukları belli olmayan Sow ve Emenike'ye 70 dakika sabreden Advocaat iki değişiklik yapınca, Fenerbahçe hücumda da biraz görünür duruma geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Galibiyetin mimarı Victor Nelsson 16 Nisan 2024 | 351 Okunma Osayi ve Livakovic! 15 Nisan 2024 | 538 Okunma Krunic ve Zajc 9 kişi oynattı! 12 Nisan 2024 | 179 Okunma Hırslı ve istekli Edin Dzeko! 04 Nisan 2024 | 215 Okunma Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar