Zihin temizleme operasyonu

Gazetemizde de yer alan bir habere göre, uyuşturucu illetine karşı yürütülen mücadelede, Türkiye’ye özgü ayakta tedavi modeli olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) geliştiren Yeşilay, bir...

Gazetemizde de yer alan bir habere göre, uyuşturucu illetine karşı yürütülen mücadelede, Türkiye’ye özgü ayakta tedavi modeli olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) geliştiren Yeşilay, bir adım daha öteye giderek, yeni rehabilitasyon merkezleri açmaya hazırlanıyormuş.

Bir adım daha öteye gitmek derken hıfzedilen ilk adımdan kasıt, kişinin bağımlılıktan kurtulabilmesi için, halen AMATEM’ler tarafından yürütülen gerekli tıbbi müdahaledir.

Yeni durumda ise, vücudu zehirden arındırılan kişinin, tıbbi tedavi sonrası temizliğinin sürebilmesi için, bazen bir serviste kalarak tedavinin üst aşaması olan rehabilite dönemine girmesi gerekiyormuş.

İşte bu maksatla açılacak olan yeni rehabilitasyon merkezlerinde, ailesi olmayan, uyuşturucu kullandığı için sosyal çevresi tarafından dışlanmış ve tekrar uyuşturucuya geri dönme ihtimali bulunanların, tıbbi tedavileri bitmesine rağmen hala iyileşmemişlerse, zihinleri temizlenecekmiş.

Uyuşturucu yaman bir tehlike! Dolayısıyla uyuşturucu kullanımına karşı yapılabilecek her fiil ciddiye alınmalı, bu mücadelede görev alanlar her türlü imkanla desteklenmelidir.

Bu hususu tevili mümkün olmayacak şekilde sağlamca kayıt altına aldığıma göre, zikrettiğim haberde beni çokça tedirgin eden şu zihin temizleme meselesi üzerinde durmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru 28 Mart 2024 | 128 Okunma Her hadis bir rehberdir 26 Mart 2024 | 137 Okunma Şehre bir ‘emin’ seçmek 23 Mart 2024 | 48 Okunma Parça olan paryalaşır 21 Mart 2024 | 231 Okunma ‘Beşikten mezara kadar ilim’ 19 Mart 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar