Yayıncılığımızın üç feneri

Litera Yayıncılık, kurucusu Muhyittin Macit tarafından belirlenen yayın politikası ve kategorilerinde musır olarak kitap yayımını sürdürüyor.

Litera Yayıncılık, kurucusu Muhyittin Macit tarafından belirlenen yayın politikası ve kategorilerinde musır olarak kitap yayımını sürdürüyor.

Nitelikleri itibariyle satış kaygısıyla hiç bağdaşmayan İslam düşünce ve felsefesine mahsus birinci el kaynakları kültür hayatımıza kazandıran Litera, kuşkusuz en iyi çıkışını Ekrem Demirli’nin tercüme ettiği Fütûhât-ı Mekkiyye ile yapmıştı. Türkçesi on sekiz cilt olan bu eseri aşacak yeni bir proje üretmemiş olsa da Litera, klasik ve modern felsefe, tasavvuf, ahlak, kelam, fıkıh, edebiyat, mimari, psikoterapi... türlerindeki telif ve tercüme eserlerinde rakip tanımıyor.

Bu yanlarıyla Türkiye Yazma Eserler Kurumu’nun yayıncılığına bir model teşkil ettiğini söyleyebileceğimiz Litera’nın, tam da emsallerine göre üstünlük sağladığı Fütûhât-ı Mekkiyye’yi tematik bir ayrımla parçalayarak okurlara sunmakla kurşunu kendi ayağına sıktığını da belirtmek ihtiyacındayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru 28 Mart 2024 | 124 Okunma Her hadis bir rehberdir 26 Mart 2024 | 137 Okunma Şehre bir ‘emin’ seçmek 23 Mart 2024 | 48 Okunma Parça olan paryalaşır 21 Mart 2024 | 230 Okunma ‘Beşikten mezara kadar ilim’ 19 Mart 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar