‘Ve beni zalimler topluluğundan kurtar!’

Hindistan’da artış kaydeden İslamofobik olayların temelini 19. asrın ortalarından bugüne kadar Müslüman beldelerindeki yıkımın oluşturduğu kesindir.Buna göre İslamofobya, iktidarlarını değil bizzat...

Hindistan’da artış kaydeden İslamofobik olayların temelini 19. asrın ortalarından bugüne kadar Müslüman beldelerindeki yıkımın oluşturduğu kesindir.

Buna göre İslamofobya, iktidarlarını değil bizzat Müslümanların varlığını kendileri için büyük bir tehlike olarak gören Batı ile onun hem akıl hocalığını hem de taşeronluğunu üstlenen Yahudilerin, yıkım sonrası sosyo-kültürel tasfiye maksatlı operasyonlarının adıdır.

Bu husus konunun temelini oluşturmakla birlikte, yine de İslamafobya’nın sadece bir yönüdür. Diğer yönlerinden de ana hatlarıyla söz etmeden önce, Muzaffar Alam’ın kelimeleriyle mezkûr yıkımı şöyle özetleyebiliriz:

“Siyasi İslâm, son iki yüz yılı aşkın bir süredir buhranlı bir evreden geçmektedir. Dünyanın farklı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her hadis bir rehberdir 26 Mart 2024 | 136 Okunma Şehre bir ‘emin’ seçmek 23 Mart 2024 | 47 Okunma Parça olan paryalaşır 21 Mart 2024 | 230 Okunma ‘Beşikten mezara kadar ilim’ 19 Mart 2024 | 98 Okunma Nakşu’l-Fusus’un mana menzilleri 16 Mart 2024 | 202 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar