Vakıfbank Kültür Yayınları’nın vaadi nedir?

Satış esaslı her faaliyet gibi, kitap yayın ve satışının da bir vaadinin olması gerekir. Zira arz - talep dengesi üzerine kurulan her ilişkide, neyin neden üretildiği ve onun neden oradan alındığı sorusu...

Satış esaslı her faaliyet gibi, kitap yayın ve satışının da bir vaadinin olması gerekir. Zira arz - talep dengesi üzerine kurulan her ilişkide, neyin neden üretildiği ve onun neden oradan alındığı sorusu, karşılıklı olarak önceliklidir.

Vaad bağlamında yayıncılığın bir farkı, belirli bir dünya görüşünü, siyasi anlayışı ya da daha dar anlamda ideolojik bir tutumu içkin olmasıdır. Kısaca, bir yayınevinin fotoğrafı olarak nitelediğimiz bu durum, aynı zamanda o yayınevinin muhatap kitlesini (müşteri profilini) gösterir ki, nitelikli okur da giderek bir öngörüde temellenen bu gösterimde, hangi yayınevinden aldığı kitapla, aslında siyasal / idolojik planda neyi aldığını bilerek alır.

Öte yandan, vaadi olan bir yayınevi kurmak da başlı başına bir iddiadır. Ancak, iddia kendisine delil olamayacağı gibi, vaadin kendisi de olamaz; iddia müddeinin iddiasını gerçekleştirmesiyle (eserle) tamamlanır ki, bu da ortaya konulan şeyin kalitesiyle bir vaadin yerini bulmasına tekabül eder.

Bu cümleden olarak sözü getireceğimiz yer, geçen yılın ortalarında faaliyete geçen, dolayısıyla henüz çiçeği burnunda diyebileceğimiz Vakıfbank Kültür Yayınları’dır; kısaca: vb..

Vb.’nin internet sitesine yapışıp kalan Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan imzalı yazı ile ilk kitap görsellerinin sergilediği donmuşluk bizi yanıltmasın; yayın ekibinin gayretle çalıştığını duyuyoruz.

Söz konusu yazıdan öğrendiğimize göre, bankada her yöneticinin odasında (bir tablo halinde) asılı bulunan Kanuni Sultan Süleyman ile II. Beyazıt’ın bedduası, bankanın iş yapma düsturu olarak, onun markası olan vb. için de geçerli bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 964 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar