Şeyh Muhyiddin’den seçilmiş sözler

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ömer Lekesiz'in bugünkü (24.09.2022)''Şeyh Muhyiddin’den seçilmiş sözler'' başlıklı yazısı.

Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:

“İnfak eden hiçbir kimse ve tasadduk eden hiçbir kimse hikmet sözünden daha faziletli bir infak yapmamış ve sadaka vermemiştir. Zira bilge ve âlim bir kimse hikmetle konuştuğunda bütün dinleyiciler ondan bir fayda elde ederler.”

“Hikmet kelamından bir söz ne güzel hediyedir ve ne güzel atiyedir ki, mümin bir insan onu dinler de sonra mümin kardeşine hediye etmek için dürüp saklar.”

Hikmetli bir sözle halka fayda sağlamada Resûlullah’ı taklit eden büyüklerimiz, irfan ehlini ‘sözlerinden seçkinlere de halka da mutlaka bir pay düşen zatlar’ olarak tanımlamakla hikmetli sözü her düzeyde anlaşılan olma zemininde tutarken, aynı zamanda ona dünya hayatını, dünyanın ahiretin tarlası olması bakımından da ahiret hayatını güzelleştiren bir özellik yüklemişlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 963 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar