Seçimden sonra kimlerle birlikte sevinmek istersiniz?

Türkiye’nin yeni seçimi sıradan bir seçim değil. Her şeyden önce yönetim sistemi değişecek.İcranın üzerine adeta bir karakoncolos gibi çökmüş bulunan bürokrasinin en aza indirileceği; devlet...

Türkiye’nin yeni seçimi sıradan bir seçim değil. Her şeyden önce yönetim sistemi değişecek.

İcranın üzerine adeta bir karakoncolos gibi çökmüş bulunan bürokrasinin en aza indirileceği; devlet aklının (ve refleksinin) işleyiş hızının artırılacağı, siyasetin hizmet yarışına dönüştürüleceği ve devlet yönetimi üzerindeki baskısının azaltılacağı... yeni bir döneme gireceğiz.

Dolayısıyla bu seçim siyasi, ekonomik ve kültürel vaatlerin seçimi değil, geleceğimizin seçimi olması bakımından büyük bir önem taşıyor.

Diğer bir söyleyişle bu seçimde, işçiye, memura, emekliye kimin daha fazla daha fazla para vermeyi vaadettiğinin bir önemi yok.

Klasik bir seçim alışkanlığını karşılamak için bu vb. vaadlerin yapılması siyaseten gerekliymiş gibi görünse de, yeni seçim bunları da kendiliğinden içine alan top-yekun bir istiklalin ve tüm veçheleriyle sağlam bir istikrarın gelecek kurgusu olması bakımından öncekilerden tamamen farklı bulunuyor.

Bu farkın fark edilmesi için özel bir çabaya gerek yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 85 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 960 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar