Mustafa Tahralı’nın makaleleri

Yüzyılın deprem felaketinden etkilenen on dört milyon insanımızın iaşeden barınmaya, eğitimden ekonomiye… maruz kaldıkları problemleri çözmek, millet ve devlet gündemimizin ilk maddesidir. Bunu takip eden...

Yüzyılın deprem felaketinden etkilenen on dört milyon insanımızın iaşeden barınmaya, eğitimden ekonomiye… maruz kaldıkları problemleri çözmek, millet ve devlet gündemimizin ilk maddesidir.

Bunu takip eden diğer bir önemli gündem maddemiz ise 2023 Türkiye genel seçimleriyle birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimidir.

Normal şartlarda seçimlerden bir seçim olarak görülmesi gereken bu hususu gündem açısından önemli kılan şey ise, mezkûr afetle ilgili yapılacak çalışmalar için gerekli siyasi iradenin yeniden teslimini sağlamak ve hassaten ABD’nin güney sınırımızda beslediği ve koruduğu terör örgütleri yoluyla Türkiye’yi kıskaca alma, kendi vesayetine mahkûm etme çabasını boşa çıkarmaktır. En kısa söyleyişle zikredilen seçimler, Türkiye’nin ya bağımsızlık içinde devamlılığının ya da ABD boyunduruğuna girmesinin seçimi olacaktır.

Bu iki hususun önümüzde olmasıyla diğer ifadeyle gündelik ilgilerimizi –zorunlu olarak– kendi üstlerinde toplamalarıyla ihmal edilmemesi gereken diğer önemli şey ise –en geniş manasıyla– millî ufkumuzun açık tutulmasıdır.

Afetler hayatımıza dahildir; halkımızın elbirliğiyle, devlet yöneticilerimizin ferasetleri ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru 28 Mart 2024 | 142 Okunma Her hadis bir rehberdir 26 Mart 2024 | 137 Okunma Şehre bir ‘emin’ seçmek 23 Mart 2024 | 48 Okunma Parça olan paryalaşır 21 Mart 2024 | 231 Okunma ‘Beşikten mezara kadar ilim’ 19 Mart 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar