Millet istiklâli için yürüdü

Evet, millet tek kelimeyle istiklali için yürüdü o gece.Torunum, üstümüzden uçan jetlerin ses aralığında “Yürümeliydik değil mi, dede” deyince, ona Hz. Hüseyin’den (ra) nakledilen şu olayı...

Evet, millet tek kelimeyle istiklali için yürüdü o gece.

Torunum, üstümüzden uçan jetlerin ses aralığında “Yürümeliydik değil mi, dede” deyince, ona Hz. Hüseyin’den (ra) nakledilen şu olayı anlattım: Kerbelâ’da bir avuç mümin, Yezid’in binlerce askeri tarafından kuşatılmıştır. Zafer umudu bir yana, ölümden kurtulma ihtimali bile görülmemektedir. Hz. Hüseyin’e nazı geçenlerden biri, durumu özetleyip, ona vazgeçebileceğini, kendisinin değilse de bazılarının ölümden kurtulabileceğini söylemiş.

Hz. Hüseyin ona şu cevabı vermiş: “Eğer bugün ben zulme karşı başkaldırmazsam, korkarım ki Müslümanlardan hiç kimse kıyamete kadar zulme başkaldırmaz.”

Milletin yürüyüşü de bu cümleden bir yürüyüştü. Devlet olmuş ama bağımsız olamamış bir millet, şimdi bağımsızlığına yürüyordu.

Herkes nereye gittiğini biliyordu aslında; her şey her an ters dönebilirdi; bir taramaya, bombalamaya maruz kalabilirdi.

Ama o değnekli ihtiyarından, çocuklara kadar herkes bunu bilerek yürüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 296 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 127 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma Bayram yapmanın sırası mı? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma ‘Taş üstüne taş komak’ ya da TİKA 06 Nisan 2024 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar