Kültür endüstrilerinin Türkiye ekonomisine katkısı

Özü sabit kalmak kaydıyla kitap, bidayetinden beri başlı başına bir değişmenin konusudur ve böyle olmaya da devam edecektir. Diğer bir ifadeyle dijitalini, seslisini vb. kullanmaya başlasak da kitap, asıl manasıyla hep var olacaktır.

Son dokuz yazımda, birkaç yayınevinin durumlarına özetle değinerek, eski ve yeni baskı kimi kitaplarının bilgilerini iletmeye çalıştım.

Elbette bitmedi, daha söz etmem gereken birçok yayınevi ve kitap var; işi bir pehlivan tefrikasına dönüştürmemek ve diğer yayınevlerini ihmal etmek yerine, konuyu belli bir mühletle uzatarak onlardan bahsetmek için sözüme ara vermem gerekiyordu.

Fakat, hayatı kitap olanın kitabı konuşmaya ara vermesi mümkün değildir. Ki, kitap da zaten -modern söyleyişle- kültür endüstrisine yani asli ve tali ilişkilerle çeşitlenen bir dizi üretim sürecine tabi olması cihetinden, artık tek başına ele alınamamaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 964 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar