Kudüs’ü savunmayı savunmak

Bir yanlışı tartışmakla, bir şeyi yanlış tartışmak aynı değildir. Filistin’in, Amerika tarafından İsrail’e bağışlanmasına mahsus son girişim, büyük bir yanlıştır ve Kudüs özelinde Filistin topraklarının İngiliz hakimiyetine terkinden bugüne uzanan yanlışlıklar zincirinin son halkasıdır.

Asıl ilginç olan ise, söz konusu yanlışların, tarihin kalamoza defterinde, Müslümanlar adına zarar, Yahudiler ve Hıristiyanlar adına kâr olarak işlene gelmesidir. İngiltere tarafından Filistin’in Yahudi göçlerine açık hale getirilmesi, İsrail devletinin kuruluşu, Kudüs’ün işgali ve yakın zamanda Amerika tarafından İsrail’e başkent olarak bağışlanması... zikrettiğimiz manadaki yanlışlıkların en çok bilinenleridir.

Daha başta, Filistin ve Kudüs hakkındaki doğruların ortaya konulması adına ilgili yanlışların sürekli gündemde tutularak birçok veçhesiyle incelenmeye çalışılması vaki yanlışların, yanlış tartışılmasına da zemin oluşturmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 847 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma Bayram yapmanın sırası mı? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar