İki sergi: ZFotoFest ve An’a Tanıklık

Görülmesi gereken iki önemli fotoğraf sergisi var İstanbul’da.İlki, Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ZFotoFest. Doğa ve temiz çevre duyarlılığının...

Görülmesi gereken iki önemli fotoğraf sergisi var İstanbul’da.

İlki, Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ZFotoFest.

Doğa ve temiz çevre duyarlılığının gelişmesine bir katkı olarak Oksijen temasıyla düzenlenen Zfotofes’te, 17 Ülkeden 56 fotoğrafçının ilgili eserleri yer alıyor.  

Küratörlüğünü Ozan Bilgiseren’in yaptığı ve Çin Hlak Cumhuriyeti’nin konuk ülke olduğu sergide, Yann Arthus-Bertrand, Abelardo Morell, Martin Shoeller, Philippe Echaroux, Hung Cheng-Jen, Sama Alshaibi, Matthieu Paley, Rula Halawani, Tammam Azam, Liu Yuyang, Ami Vitale, Chandan Gomes, Corey Arnold, Greg Segall, Kamil Fırat, Ali Haydar Yeşilyurt, Mustafa Önder, Sinan Çakmak, Dinçer Özüarap, Bekir Dindar, M. Cevahir Akbaş ve başka sanatçılar var.

Serginin bir diğer özelliği de festival şeklinde gerçekleştirilmiş olması. Fotoğraf sanatçılarıyla, çevre duyarlılığı ile fotoğraf deneyimleri üzerine yapılan söyleşileri, panelleri, fotoğraf - film gösterimlerini ve atölyeleri umarım sizler de benim gibi kaçırmamışsınızdır. Eğer kaçırmışsanız, en azından sergiyi kaçırmayınız çünkü bu Pazar (11 Şubat) son günüdür.

Yeri, Zeytinburnu Belediyesi’nin yeni restore edilen başkanlık binasıdır; vesileyle bu tarihi bir binayı da gezmiş olursunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 5 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 912 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar