İki huzurda durmak

Geçtiğimiz Çarşamba günü, vefatının 105. yıldönümünde Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi’nin Fatih Camii haziresindeki mezarında huzura durduk.Bu durşumuz şöyle gerçekleşti:...

Geçtiğimiz Çarşamba günü, vefatının 105. yıldönümünde Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi’nin Fatih Camii haziresindeki mezarında huzura durduk.

Bu durşumuz şöyle gerçekleşti: Malumunuzudur, yakın zamanda Flibeli’yle ilgili iki yazı yazmıştım. Akabinde Kâmil Büyüker kardeşimden bir e-posta aldım. Vefatının 100. yıldönümünde, Hazretin mezar taşı kitabesinin silinmesiyle ilgili şikayetlerini de ihtiva eden, dunyabizim.com’daki bir yazısından bahisle, bu konuya yeniden vurgu yapmamı talep ediyordu.

Geçtiğimiz Pazar günü, Dursun Gürlek Hocamız, gazetemizde, benim “A’mâk-ı Hayâl hakkında da bir iki cümle” sıraladığımı söyleme nezaketi gösterek, mezar taşıyla ilgili meseleyi de ihtiva eden güzel bir yazı yazdı. Hocamız, ele aldığı konuyu yeni yazısında ikmal edecek inşallah.

Bu arada, Hazretin mezar taşındaki yazının, işin ehli olan iki hattata yeniden yazdırıldığı, yakın zamanda uygun bir tarzda oraya yerleştirileceği bilgisini hemen ileteyim.

Aynı gün, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Coşkun Yılmaz telefonla arayıp, Hazretin vefat yıldönümünde buluşup, Fatiha’yı birlikte okumamızı teklif etti.

Bu gelişmeler vesilesiyle, belirttiğim günde, küçük bir grupla Filibeli’nin huzurunda bulunduk, okunan aşır-ı şerifleri birlikte dinledik, edilen dualara birlikte amin dedik. Mezkur hazireye gitmişken, Fâtih’in türbedarı Ahmed Amiş Efendi’ye bir selam vermeden dönmeme edebine de riayet ettik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 142 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 126 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma Bayram yapmanın sırası mı? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma ‘Taş üstüne taş komak’ ya da TİKA 06 Nisan 2024 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar