İki editör, iki yayınevi

Kitap yayımlayan her kurum ya da kuruluş yayınevi değildir. Bunun tipik örneklerinden biri Albaraka’dır.

Kitap yayımlayan her kurum ya da kuruluş yayınevi değildir. Bunun tipik örneklerinden biri Albaraka’dır. Geçmişte kendi adıyla, sanata sahip çıkmak, sponsoru olduğu bilimsel bir çalışmayı sunmak… üzere yayımladığı kimi kitaplarla, bunlar satış / kar maksadıyla serbest dağıtıma da girmediği için gerçek bir yayınevi sanını edinememiştir.

Hangi saiklerle olduğunu tam olarak bilemesek de, en azından yayıncılık sektöründe Batılıların da pay kapmaya çalışmaları ve dolayısıyla karlılığının gözetilebilir bir şey haline gelmesi, Albaraka’yı da yayınevi faaliyetini müstakil ve hak ettiği şekilde yürütmeye teşvik etmiş olmalıdır.

Konu bu şekliyle sektör esaslı bir iş olarak görülünce, sermayedarın ilk yönelişi profesyonel bir yayınevi ekibi kurmak olacaktır. Sermaye özü itibariyle akıllı olduğu için, mezkur ekibi de ilgili akıl sahiplerinden oluşturacağı var sayılır. Nitekim Albaraka da bunu yaptı ve iyi bir yayın yönetmeniyle yayınevini dışa açtı ya da bünyesinde zaten var olan yapılanmayı bu sayede harekete geçirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru 28 Mart 2024 | 128 Okunma Her hadis bir rehberdir 26 Mart 2024 | 137 Okunma Şehre bir ‘emin’ seçmek 23 Mart 2024 | 48 Okunma Parça olan paryalaşır 21 Mart 2024 | 231 Okunma ‘Beşikten mezara kadar ilim’ 19 Mart 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar