Filistin’de sıradan olanın derinliği

Ramazan bayramında, 20 yaşlarında iki genç, el-Fetih lideri Mahmud Abbas’ın büyük boy bir posterini el-Aksa mescidine asmak üzereyken yakalandılar, dövüldüler ve cemaatten araya girenler sayesinde linçe uğramaktan son...

Ramazan bayramında, 20 yaşlarında iki genç, el-Fetih lideri Mahmud Abbas’ın büyük boy bir posterini el-Aksa mescidine asmak üzereyken yakalandılar, dövüldüler ve cemaatten araya girenler sayesinde linçe uğramaktan son anda kurtulabildiler.

Aynı gün, kimliği belirlenemeyen birileri de Harem’e çıkan sokaklardan birine, üzerinde “Kudüs Arapların ve İslam’ındır, Katar’ın değil” yazan bir pankart astı.

Bayram telaşından olsa gerek, her iki olaya da -kısa haber olarak verilmeleri dışında- fazla itibar eden çıkmadı.

İlk bakışta, Filistin’in mevcut şartlarında tıpkı geçmişte onlarca örneği olduğu gibi, tekrarı da her an mümkün bulunan bu iki olayın, ilkine karşı gösterilen fiili tepkilere ve ikincisinin nasıl bir mantığın ürünü olduğuna yakından baktığımızda Filistin’de (Kudüs’te) yine bir sıradan olanın derinliğine ulaşırız.

Şöyle ki, Abbas’ın posterini parçalayanlar, aynı zamanda “Abbas haindir” diye kükremekle kalmayıp, Hamas’ın kurucusu merhum Ahmed Yasin’in adını haykırarak, el-Fetih’i protesto ettiler.

Abbas’ın, ABD ile İsrail’in barış görüşmelerinde Yaser Arafat’ı değil, ancak kendisini muhatap (muteber) kabul etmeleriyle ünlendiği ve dolayısıyla daha başlangıçta işbirlikçi damgasını yediği malumdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 169 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 913 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar