Elimin altındaki sözlükler

Yazı başlığımla, bir bildirimi –elimin altında olan sözlükleri- öncelerken, bununla bildireceklerimi de sınırlandırdığımın farkındayım. Bu hakikati Heidegger’in diliyle ifade edecek olursak...

Yazı başlığımla, bir bildirimi –elimin altında olan sözlükleri- öncelerken, bununla bildireceklerimi de sınırlandırdığımın farkındayım.

c Hatta bu manada kendi kitaplığımızdaki sözlükler bile elimizin altına girmiş olmazlar; mekansal mesafe bakımından yanımızda/yakınımızda olsalar bile, elimizin altında olabilmeleri/düşünüş ve ilgimize dahil olabilmeleri için onlardan birkaçına özel olarak yönelmemiz ya da onlardan bazılarının ilgi düzeyimize/düşünüşümüze göre kendilerini bize özel olarak göstermeleri sayesinde onları görmemiz gerekir.

Bu hakikati Heidegger’in diliyle ifade edecek olursak “Görme malzemesi veya duyma malzemesi (örneğin telefon ahizesi, bizim konumuz esasında sözlük), öncelikle el-altında olanların (...) dikkat-çekmezlik özelliğine sahiptir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 59 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 260 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 931 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar