“Coğrafyamızdaki mazlumlarla birlikte sevinmek için Erdoğan’ı seçtim”

Yazımın başlığı, seçim gecesi sonuçlar netleşmeye başladığında, telefonla yaptığım minik ankete karşılık veren dostlarımdan birinin sözüdür.On altı yıllık...

Yazımın başlığı, seçim gecesi sonuçlar netleşmeye başladığında, telefonla yaptığım minik ankete karşılık veren dostlarımdan birinin sözüdür.

On altı yıllık iktidarında AK Parti ile aktif bir temas kurmayan; maddi planla onunla hiçbir iş ve ilişkisi olmayan; bundan sonra da olması muhal bulunan kırk ila altmış yaş arasındaki dostlarımdan yirmisini telefonla arayıp, oylarını kime verdiklerini söylemelerini istirham ettim.

Yirmi kişinin tamamı başkanlıkta Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğini, on yedisi milletvekilliği seçiminde bir tercihte bulunmadığını söyledi.

İkinci sorum, Erdoğan’ı neden seçtikleriydi. Elbette bu manada şu topraklarda yaşamanın şuuru, inanç bağı bidayetinden beri etkiliydi, ama on altı yıldan sonra Erdoğan’ın temsil ettiği ya da onu on altı yıl öncesine göre konumlandırdığımız başka şeyler de olmalıydı.

Çoğunluğun cevabı tahmin ettiğim gibi çıktı: Erdoğan’ı, ulus devletin zırhını delmesi ve coğrafyamızdaki mazlumlara el uzatan bir siyaseti üretmesi; dolayısıyla ancak mümin bir liderden beklenilebilecek bir sorumlulukla davranması nedeniyle seçtiklerini söylediler.

İkinci sorum, geçmiş seçimlerde tercih ettikleri AK Parti’yi bu seçimde neden tercih etmedikleriydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 912 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma Bayram yapmanın sırası mı? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar