Bayramlık

Ramazan Bayramınız kutlu olsun.Çocukluğumda Arefe gününden alınan bayramlıkları, gece yastığımın altına saklayarak bayram sabahlarına uyandığımı hiç unutmadım.Kendim asla kemale ermesem de...

Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

Çocukluğumda Arefe gününden alınan bayramlıkları, gece yastığımın altına saklayarak bayram sabahlarına uyandığımı hiç unutmadım.

Kendim asla kemale ermesem de yaşım olsun kemale erdikçe bayramlıkların heyecanı kalmadı elbette ama çocukluğumdaki o sevinci kendi çocuklarıma aktarmaya çalıştım. Şimdi çocuklarım da artık birer anne ve torunlarım bile bayramlık heyecanını duymayacak yaşlara eriştiler. 

Hal böyle olunca, yazımın başlığını “bayramlık” koymakla aslında söz alanımı daraltmış oldum diye kendimi suçlarken, söz’den aklıma İbrahim Tenekeci’nin “Güzel Yazı Defteri” geldi. Ama ben Tenekeci gibi genç olmadığımdan güzel yazı defterim de yoktu.

Naçar kaldığımdan değil, çalışma masamın gediklisi olduklarından, Attar’ın Evliya Tezkireleri’ne ve İbn Fatik’in Muhtaru’l-Hikem’ine el attım.

Onlardan insan-nefs, insan-insan, insan – huy - edep ve dil ilişkilerine dair seçtiğim hikmetli sözlere aşağıda yer verdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 963 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar