Batı neden 24 Haziran’a bakıyor

Bayramda İstanbul’un büyük oranda boşaldığı bilinen bir durumdur.Güzelleştirilen yollar, yaygınlaştırılan hava ulaşımıyla uzak yakın ayrımı ortadan kalktı gibi.Aileleri, en azından...

Bayramda İstanbul’un büyük oranda boşaldığı bilinen bir durumdur.

Güzelleştirilen yollar, yaygınlaştırılan hava ulaşımıyla uzak yakın ayrımı ortadan kalktı gibi.

Aileleri, en azından ebeveynleri aşka illerde bulunan İstanbul mukimleri bayramlarda oralara adeta akın ediyorlar.

İstanbul’un buna mahsus sosyolojisini herkesten çok daha bilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu duruma rağmen, Büyük İstanbul mitingini geçtiğimiz Pazar günü yapmayı seçti.

Mitingde, ya dillere pelesenk olan şekliyle İstanbul sürprizler şehri olduğunu bir kez dahagösterdi ya da vatandaş Erdoğan’a sevgisini, söz konusu şartlarda bile gösterme gayretini izhar etti ki, sonuçta, kimsenin (hatta AK Partililerin bile) beklemediği rekor bir katılım gerçekleşti.

Eski başbakanlardan Tansu Çillerin sürpriz katılımı dâhil, mitingde kimlerin neleri, nasıl konuştuklarını bizzat görmüş veya haberlerden okumuşsunuzdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru 28 Mart 2024 | 117 Okunma Her hadis bir rehberdir 26 Mart 2024 | 137 Okunma Şehre bir ‘emin’ seçmek 23 Mart 2024 | 48 Okunma Parça olan paryalaşır 21 Mart 2024 | 230 Okunma ‘Beşikten mezara kadar ilim’ 19 Mart 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar