88 soruda İslâmî ilimler

Beyan Yayınları, Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru ana başlığı altında Kur’an ve Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, İslam Tarihi, İnanç, Mezhepler Tarihi ve Tasavvuf hakkında sekiz kitaplık bir dizi birlikte...

Beyan Yayınları, Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru ana başlığı altında Kur’an ve Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, İslam Tarihi, İnanç, Mezhepler Tarihi ve Tasavvuf hakkında sekiz kitaplık bir dizi birlikte yayınladı.

Dizinin genel koordinatörlüğünü sevgili Adnan Demircan Hocamız üstlenmiş.

Yakın zamanda Ketebe Yayınları arasından da Tematik İslam Tarihi adlı bir kitabı da çıkan Demircan’ın buradaki görevi, ilmî bir ciddiyetin karinesi olduğu kadar, bu tür çalışmalarda özlemle aranılan Müslümanca ve güncel bir bakış açısının hakimiyetinin de karinesidir.

Nitekim Demircan, genel takdiminde, Kur’an / Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, İslam Tarihi, İnanç, Mezhepler Tarihi ve Tasavvuf alanındaki soruları ihtiva eden, her birinde 88 soru bulunan ve 8 kitaptan oluşan diziye, alanının uzmanı olan ilim adamlarının katkıda bulunduklarını belirterek, soru ve yöntem konusunda da şu bilgileri vermektedir:

“Soruların sayısı, sonsuzluk işaretinden (∞) mülhem olarak belirlenmiştir. 88 rakamıyla bu tür soruların ve cevapların sayısız olduğunu hatırlatma amacı güdülmüştür.

Soruların özellikle birçok cevabı bulunabilecek klasik bilgilerin araştırıldığı sorular olmadığını, daha çok güncel zihnin problem olarak gördüğü konulara dair olduğunu ifade etmek gerekir. Bu soruları belirlerken bir alan çalışması yaptığımızı, okuyuculardan ve çeşitli platformlardan yararlanarak soruları belirlediğimizi belirtelim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 92 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 964 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar