Konya Bilim Merkezi’nde bir makale yarışması

Konya Bilim Merkezi’nin Sosyal Bilimler Makale Yarışması’ndaki jüri üyeliğim münasebetiyle, geçtiğimiz cumartesi günü Konya’daydım.İtiraf etmeliyim ki, belediyeler tarafından çoğunlukla reklam...

Konya Bilim Merkezi’nin Sosyal Bilimler Makale Yarışması’ndaki jüri üyeliğim münasebetiyle, geçtiğimiz cumartesi günü Konya’daydım.

İtiraf etmeliyim ki, belediyeler tarafından çoğunlukla reklam amaçlı olarak yapılan tipik yarışmalardan birine müdahil olmanın gönülsüzüğüyle; sevgili dostum Ulvi Kubilay Dündar’ın hatırını da kıramadığımdan gitmiştim Konya’ya.

Bu manada ilk hatam ise, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Konya Bilim Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Ertan Özensel’in başını çektiği bir işin sıradan bir iş olmayacağını ıskalamamdı.

Malum zannımı yerle bir eden fevkalade bir ortam ve sonuçla karşılaşınca, orada olmaktan ve iyi bir işin bir ucunu olsun tutmaktan dolayı —memnuniyet ne demek— bilakis onur duydum.

Bu kanaatlerimin kuru bir güzellemeden ibaret olmadığının ilk delili ise, bizzat Konya Bilim Merkezi’nin kendi varlığıdır.

Merkez’in serüveni; 2008 yılında, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK Bilim ve Toplum Proje Destek Programı’nın Bilim Merkezi Kurulması Çağrısı’na başvurması ile başlamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyonazilerin vasıfları 23 Nisan 2024 | 89 Okunma Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 261 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 963 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar