Mezopotamya’dan Balkanlar’a Eğitim Köprüsü

Geçtiğimiz hafta, “Mezopotamya´dan Balkanlar´a Eğitim Köprüsü Projesi” kapsamında, Bosna-Hersek’e gerçekleştirilen seyahate katıldım.Lise Öğrencileriyle, refakatçi öğretmenlerden...

Geçtiğimiz hafta, “Mezopotamya´dan Balkanlar´a Eğitim Köprüsü Projesi” kapsamında, Bosna-Hersek’e gerçekleştirilen seyahate katıldım.

Lise Öğrencileriyle, refakatçi öğretmenlerden oluşan toplam 36 kişilik bir grupla, Bosna-Hersek’in önemli şehir ve beldelerini, halen Sarayova’da mukim olan Bayram Şen ve eşi Bahar Hanım’ın rehberliğinde, turistik bir gezi gibi değil, mekan üzerinden coğrafya ve tarih eğitimi alıyormuş gibi gezdik.

Öncelikle belirtmeliyim ki, bu gezi, uygulama bakımından zor bir projenin ürünü.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından, Sosyal ve Beşeri Gelişme Ekseninde kabul edilen, Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Köprüsü adlı projenin sahipleri: Artuklu Üniversitesi Mardin Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü.

İsme dökecek olursam, projenin bir ayağında, Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça hocamız, diğer ayağında ise Vali ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman var. Bu zor projeyi sırtlayanlar ise Ağırakça ve Yaman’ın çalışma gayreti bakımından karınca tabiatlı ekibi. Hemen aklıma gelen isimler Artuklu’dan Emin Selçuk Taşar, Enes Ateş, Mehmet Emin Demirdağ, Belediyenin Gençlik Merkezi’nden Burak Bahadır Tuzlu, Şükrü Aslan, Rengin Yavuz.

Tanıtım metnindeki okkalı ifadeleri korumak için, projenin amacını oradan aktarmalıyım: “Proje, genç nüfusun mekânsal mobilizasyonunu sağlayarak coğrafi sınırları kültürel ve zihinsel sınırlara genişletmek, yaşam görgüsünü artırmak, okumaya ve araştırmaya dayalı, devamı ve üretimi teşvik eden bir süreç tasarımı ile, öğrencilerinin eğitim kalitesini ve entelektüel bakışlarını geliştirmek amacıyla başlatılmıştır.” deniliyor, üniversite sitesindeki tanıtım metninde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 45 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 912 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar