Kitaplığınızda bir Kudüs rafı olsun

Kudüs için öfkeli olmak hakkımızdır ama bu öfkemizin kuru sıkı bir öfke olarak kalmaması; onun asil bir tavır, vakur bir itiraz, doğruluğu sabit bir bilgi ile taçlandırılması gerekir.Kendi...

Kudüs için öfkeli olmak hakkımızdır ama bu öfkemizin kuru sıkı bir öfke olarak kalmaması; onun asil bir tavır, vakur bir itiraz, doğruluğu sabit bir bilgi ile taçlandırılması gerekir.

Kendi zamanımızdan Şehit Malcolm X’in öfkesini hatırlayalım bu manada; onun gibi kuklalarla değil kuklacının kendisiyle hesaplaşabilmek için doğruları bilelim ve söyleyelim.

O halde, kitaplığımızda Kudüs’e (Filistin’e ve Gazze’ye de) mahsus bir yer açalım hemen.

İlk kitap olarak bir tefsiri koyalım oraya ki, İsrailoğulları hakkındaki İlahi bilginin (ilgili ayetlerin) yorumlarıyla donanalım ondan. Benim bu konudaki önerim, merhum Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Efendi’nin Hak Dini Kur’an Dili’dir.

Sonraki önereceğim kitap Tora’dır. Türkiye Hahambaşılığı’nın nezaretinde çevrilip, Gözlem Yayınları tarafından beş cilt halinde yayımlanan Tora’yı, muharref kitap olduğunu unutmaksızın, doğruyu yanlıştan hemen ayıracak bir dikkatle okuyalım.

Sonra Yahudilik konusundaki kitaplar eklesin söz konusu rafımıza. Öncelikle Nuh Arslantaş’ın (çoğunluğu İz Yayınları arasından çıkan) şu kitaplarını tavsiye ederim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 870 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma Bayram yapmanın sırası mı? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar