Erdoğan’a asabiyet durumundan kırgın olmak

Geçtiğimiz hafta sonu, sevgili dostum Mustafa Erim’in oğlu Furkan’ın düğünü vesilesiyle Mersin’deydim. Zeynep Aktaş - Furkan Erim çiftine, mutluluk dileklerimi buradan tekrar iletiyorum.AK Parti Genel Başkan...

Geçtiğimiz hafta sonu, sevgili dostum Mustafa Erim’in oğlu Furkan’ın düğünü vesilesiyle Mersin’deydim. Zeynep Aktaş - Furkan Erim çiftine, mutluluk dileklerimi buradan tekrar iletiyorum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın da teşrif ettikleri düğünde, başta Mehmet Erim ve Yahya Ürün olmak üzere Güneydoğu’dan gelen dost, arkadaş ve tanışlarla, bölgedeki son gelişmeler üzerinde fikri teatide bulunma imkanı elde ettim.

ASABİYET DURUMUNDAN KIRGINLIK

Barzani’nin Güneydoğu bölgemizdeki vatandaşlarımızca bidayetinden beri sevildiği, kimsenin meçhulü değil.

Asabiyet bağının yanı sıra, Barzani’nin Ehl-i Sünnet ve ehl-i tarik olması, ayrıca etkili bir aşiretin lideri ve Kürtlerin ağabeyi olarak PKK terör örgütünün ülkemize yönelik kanlı şiddet eylemlerini zaman zaman dizginlemiş bulunması, söz konusu sevgiyi belirleyen etkili unsurlar arasında yer alıyor.

Bu nedenlere bağlı olarak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, Barzani’nin bağımsızlık referandumu ve bunu izleyecek olan devlet kurma hayaline mahsus sert ve kararlı tepkileri içinde yer alan “Biz, yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş, bitti. Bütün gelirin melirin hepsi ortadan kalkıyor. TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar, yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Öyle bir duruma gelecek. Niye? Mecburuz, yaptırım. O zaman bunlara İsrail nereden, neyi, nasıl gönderecek? Buyursun, göndersin” sözlerinden dolayı, Kürt vatandaşlarımızın kırıldıkları beyan ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru 28 Mart 2024 | 135 Okunma Her hadis bir rehberdir 26 Mart 2024 | 137 Okunma Şehre bir ‘emin’ seçmek 23 Mart 2024 | 48 Okunma Parça olan paryalaşır 21 Mart 2024 | 231 Okunma ‘Beşikten mezara kadar ilim’ 19 Mart 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar